• ANP

Aandacht voor ouderen met Zomerhartenwensenactie Riki Stichting

DE RONDE VENEN De Riki Stichting vervult deze zomer de hartenwens van ruim 1.500 ouderen. Veel ouderen voelen zich eenzaam en komen amper de deur uit. In de zomerperiode, als kinderen en vrienden op vakantie gaan, is het verlaten gevoel extra groot. Door lichamelijke beperkingen kunnen veel ouderen ook niet alleen op pad. Bij de Zomerhartenwensenactie worden ze in het zonnetje gezet.

Exclusieve aandacht

Sinds 2008 organiseert de Riki Stichting deze actie samen met de Zonnebloemafdelingen en verzorgingshuizen waar zij mee samenwerkt. De afgelopen weken hebben ruim 1.500 ouderen met vrijwilligers en leerlingen van basisscholen gesproken over hun wensen; een prachtig contactmoment. Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst nog zou willen doen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. Deze wensen mogen op kosten van de Riki Stichting vervuld worden.

 

Mijdrecht, Vinkeveen, Abcoude, Wilnis, Uithoorn, Kwakel/Vrouwenakker,

Ter Aar

In Mijdrecht doen Zorgcentrum Gerardus Majella en de Zonnebloem afdeling Mijdrecht mee met deze mooie actie. In Vinkeveen zullen Careyn Maria-Oord/Vinkenoord en Zorgcentrum Zuiderhof de wensen van veel bewoners vervullen. Ook vrijwilligers van de Zonnebloem afdelingen Vinkeveen/Waverveen, Abcoude/Baambrugge, Wilnis/De Hoef, Uithoorn en Kwakel/Vrouwenakker vervullen in de zomermaanden persoonlijke wensen van hun gasten. In Ter Aar zijn leerlingen van de St. Nicolaasschool naar Zorglocatie Aarhoeve geweest om de wensen van de bewoners uit te vragen. Deze wensen worden de komende maanden vervuld.

 

Herhaalde aandacht

De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, de herfstperiode en met Kerst en Pasen. Wij zijn ervan overtuigd dat herhaalde persoonlijke aandacht structureel bijdraagt aan het verbeteren van het welbevinden van ouderen. Een-op-een activiteiten en exclusieve positieve aandacht zijn betekenisvolle elementen van al onze acties.