• Eigen foto

Appels plukken en proeven tijdens fruitplukdagen

WAVERVEEN Firma Ruizendaal doet ook dit jaar mee aan de landelijke fruitplukdagen. Zaterdag 14 en 21 september van 10.00 uur tot 16.00 uur is de fruitboomgaard in Waverveen open voor publiek om zelf te komen plukken en proeven. Daarnaast kan een bezoekje gebracht worden aan de plattelandswinkel en het tuincentrum. Ook staat er koffie, thee en fruitsappen klaar, met heerlijke taarten van zelf gekweekt fruit. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten waaronder een springkussen en pony rijden door de boomgaard. Ook is er een leuk kraampje met houten babyspulletjes van Tinytoys, zoals wagenspanners, rammelaars, bijtringen en veel meer.
De oogstmaand is begonnen, en de fruitplukkers zijn dan ook al druk bezig op het fruitbedrijf van de familie Ruizendaal. "De pluktijd van de kersen en pruimen is net achter de rug en nu begint het appelseizoen", vertelt Frans Ruizendaal. "Het is eigenlijk de drukste maand van het jaar voor ons. Toch vinden wij het belangrijk om deze open dagen te houden. Zo kunnen we namelijk laten zien met hoeveel zorg we ons fruit telen. We plukken de appels en peren heel voorzichtig en leggen ze zonder beschadiging in onze voorraadbakken. Ook zijn we hier in de boomgaard heel bewust bezig met het creëren van een natuurlijk evenwicht. Zo geven we de bijen en insecten de ruimte tussen de fruitbomen. Lieveheersbeestjes en oorwormen zijn voor de fruitboomgaard heel nuttige beestjes.
Wij zetten ze uit, zodat zij de bladluizen kunnen opeten. Op deze manier kunnen wij het lekkerste fruit telen in harmonie met de natuur."

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), brancheorganisatie van professionele fruittelers, verwacht dit jaar opnieuw een heel smaakvolle oogst. Door de vele zonuren in de zomer worden het weer mooie zoete appels en peren.
Wie zelf appels wil plukken is zaterdag 14 en 21 september welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de
fruitboomgaard bij Firma Ruizendaal, Poeldijk 2a 3646 AW Waverveen. www.firmaruizendaal.nl .