• Henk Butinkbutink@wxs.nl
  • Henk Butinkbutink@wxs.nl
  • Eigen foto

NME-centrum De Woudreus viert zondag het 50-Dingenfeest

WILNIS Bij NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a, wordt zondag 22 september van 13.00 tot 16.30 uur het 50 dingenfeest gevierd. Kinderen worden dan getrakteerd op 15 activiteiten uit het 50-dingenboek.
Op het feest krijgen ze een aftekenkaart om de activiteiten op af te kunnen vinken: ze gaan bijvoorbeeld waterdiertjes vangen en bekijken. Wilde Bras leert hen de nieuwste survivaltechnieken of ze maken zelf een
mooie vlieger. Ook kan er gepicknickt worden. Toegang tot het feest en de activiteiten is gratis. Voor het eten en drinken wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Slootje springen, vuurtje stoken of fruit plukken van de boom; veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan. Die dingen zijn belangrijk om te doen want buiten bezig zijn, is gezondheid en daarvan verbetert het humeur. Het 50-dingenboek stimuleert kinderen om de natuur te ontdekken. Met 50 spannende activiteiten in eigen omgeving
kunnen kinderen eindeloos spelen, ontdekken en fantaseren. Net als in de twee voorafgaande jaren wordt in de tweede en derde week van september het 50-dingenboek uitgereikt aan leerlingen in groep 3.
Het 50 Dingenboek is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Gemeente De Ronde Venen, Stichting Carel Nengerman Fonds, Rabobank, Stichting Ronde Venen Fonds, Gebiedscommissie Utrecht-West, Walraven en Loyals.

NME-centrum De Woudreus is elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur geopend (gratis toegang).
Kijk voor informatie op www.dewoudreus.nl, mail naar nmederondevenen@odru.nl of kijk op Facebook.