• Kazerrne Fort bij Abcoude

    Theo Kemme

Opruimactie in gebied Stelling van Amsterdam

DE RONDE VENEN Gemeente De Ronde Venen en gemeente Stichtse Vecht organiseren een schoonmaakactie in het waterliniegebied. Zaterdag 28 september wordt van 14.00 tot 16.30 uur samen met inwoners zwerfafval en andere rommel verzameld op de wandelpaden en in de riviertjes in het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam. De start van de opruimactie in De Ronde Venen is Fort Abcoude, Molenweg 19 in Abcoude.

Gemeente De Ronde Venen regelt onder andere kano's om afval uit het water te 'vissen'. Wethouder Marja Becker: "In de zomer ontstaat helaas zwerfafval in de natuur. Op de oevers en in het water blijft de rommel gemakkelijk liggen, en dus ook op en rondom het water bij de forten. Het najaar leent zich uitstekend om het afval op te ruimen. De gemeente doet dit natuurlijk al, maar kan niet overal komen. Inwoners worden van harte uitgenodigd om ook op minder toegankelijke plekken afval op te ruimen. Vele handen maken licht werk!"

MEEDOEN Op het Fort Abcoude worden routes uitgedeeld (zodat deelnemers niet allemaal hetzelfde stukje schoonmaken). De gemeente deelt hier afvalgrijpers en vuilniszakken uit. Genietend van de wandeling of kanotocht wordt onderweg rondslingerend afval verzameld. Het is ook mogelijk om met een eigen boot te komen.
Na afloop zijn alle deelnemers van harte welkom voor een gezellig samenzijn met een hapje en drankje op fort Abcoude.

Bij Fort Abcoude is geen parkeergelegenheid. Opruimers kunnen het beste met OV of de fiets gaan. Startpunt in gemeente Stichtse Vecht is Fort Maarsseveen. Voor de inkoop van materiaal en eventueel gebruik van een kano wordt deelnemers verzocht zich aan te melden via nmederondevenen@odru.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan kanogebruik, maar er is slechts een beperkt aantal beschikbaar.