• Caroline Stroër

Afscheid van negen raadsleden

DE RONDE VENEN Op 28 maart werd afscheid genomen van negen raadsleden. Burgemeester Divendal gaf aan dat het bij sommige raadsleden een welbewuste keuze was geweest en bij anderen het resultaat van de verkiezingsuitslag.

Caroline Stroër

Burgemeester Maarten Divendal begon met een algemene toespraak over het verloop van de vorige nu afgesloten raadsperiode en stond even stil bij de verdrietige momenten zoals het overlijden van Mirjam Verbruggen van de fractie VVW, Vernieuwend Vinkeveen en Waverveen. Ook werd genoemd het vertrek van twee leden van de VVD fractie naar RVB en de coalitiewisseling. Het vertrek van fractieassistent Arie Vossestein die al vanaf 1998 fractieassistent was werd eveneens aangehaald. Daarna werd elk van de negen vertrekkende raadsleden persoonlijk toegesproken. Het ging om Janny Roosendaal, VVD, Paul Hageman, Kees Klein en Joppe de Ree van RVB, Robert Seisener van het CDA, Ton van Sligtenhorst, CU/SGP, Leonie Minnee van Lijst 8 Kernen, Jonathan van Diemen die sinds eind 2015 een eenmansfractie bemande en uitgebreid werd stilgestaan bij het vertrek van Cees Houmes van D66 die al vanaf 2002 in de raad zat en die gekenschetst werd als de levende encyclopedie in de raadsgeschiedenis. Aan het eind kreeg elk raadslid een luchtfoto van de gemeente. 


Op de foto v.l.n.r.: burgemeester Maarten Divendal, Janny Roosendaal, Paul Hageman, Robert Seisener, Jonathan van Diemen, Kees Klein, Cees Houmes. Op voorgrond: van links naar rechts: Ton van Sligtenhorst en Leonie Minnee.