• In het gebouw aan het Tuinderslaantje worden behalve de huisartsen ook een apotheek en meerdere therapeuten gevestigd.

    Studio 110

Bouw gezondheidscentrum Vinkeveen van start

VINKEVEEN In de week van 4 februari wordt begonnen met de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum in Vinkeveen, ontworpen door Studio 110. Het gebouw komt aan het Tuinderslaantje te staan, achter de Jozefschool.

INTENSIEVE SAMENWERKING De huisartsen van de twee praktijken in Vinkeveen, de Heuvelink en de Beuk, hebben meer dan tien jaar intensief samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

In samenwerking met de gemeente, de Jozefschool, en diverse eerstelijns hulpverleners zal er in 2019 een gezondheidscentrum komen met naast de twee huisartsenpraktijken ook een nieuwe apotheek.

APOTHEEK Deze maakt deel uit van een landelijk samenwerkingsverband van jonge zelfstandige apothekers en staat garant voor een goede service en een intensieve samenwerking met de huisartsen.

Vorig jaar werd een apotheek van deze organisatie in het gezondheidscentrum in Wilnis geopend.

THERAPEUTEN Fysiotherapiepraktijk VB fysio opent er een vestiging en ook komt er een verloskundige, een bekkenbodemtherapeute, een diëtiste, podotherapeuten en een laboratorium waar men bloed kan laten prikken.

Ziekenhuis Amstelland opent er een buitenpoli en reumatologen van het Jan van Breemeninstituut, de dermatologen van Dermatologisch Centrum Amstel&Vechtstreek en de psychologen van Mentaal Beter zullen er ook hun intrek nemen. Met andere partijen wordt nog overleg gevoerd.

EIND 2019 In de praktijk zal het betekenen dat de inwoners van Vinkeveen per einde 2019 bij gezondheidsklachten in het nieuwe centrum terecht kunnen, en niet meer bij de hun zo bekende praktijken op de Herenweg en de Scholeksterlaan.

Het zal wennen zijn voor dokter Pierrot, wiens statige pand 'de Beuk' al meer dan honderd jaar dienst doet voor inmiddels drie generaties dokter Pierrot.

TOEKOMST Ze ziet de toekomst echter rooskleurig tegemoet: ,,Met mijn twee collega's Pieter Harms en Lonneke Hegeman gaan we een nieuw tijdperk in, waar een praktijk met meer mogelijkheden en meer onderlinge samenwerking bij hoort."

Ook de huisartsen Diana Lucassen, Jelmer Haanstra en Thera Cornuit zullen hun stekje op de Scholeksterlaan na decennia verlaten voor het gloednieuwe pand.

Ondanks alle grote veranderingen zijn de huisartsen erg blij dat ze nu meer ruimte krijgen, en meer zorgverleners onder één dak.

Huisarts Jelmer Haansta: ,,We bouwen samen een prachtige, krachtige gezondheidszorg in Vinkeveen!"