• Vlnr: Gemeentesecretaris Lilian Schreurs, wethouder Alberta Schuurs, burgemeester Maarten Divendal, de wethouders Rein Kroon, Kiki Hagen en Marja Becker.

    Marlies Wessels

Burgemeester en Wethouders maken tour langs alle dorpen

DE RONDE VENEN Kennismaken met het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders? Dat kan! Woensdag 5 september is het college van B en W in Abcoude om zich nader voor te stellen en met inwoners te spreken. Vanaf 19 uur is iedereen van harte welkom in het Cultuurhuis (Broekzijdselaan 46F). Tussen 19 en 21 uur is daar een inloopbijeenkomst. De bezoeken zijn een mooie gelegenheid de bestuurders beter te leren kennen en met hen van gedachten te wisselen.

In maart van dit jaar waren er verkiezingen voor de gemeenteraad. In de weken daarna is een coalitieakkoord opgesteld en een nieuw college van Burgemeester en Wethouders gevormd. Het nieuwe college wil samen met inwoners, bedrijven en organisaties werken aan een prettige en veilige gemeente om te wonen en te werken. Daarom maakt het college een tour langs alle dorpen in de gemeente zodat inwoners en college met elkaar kennis kunnen maken.

De bijeenkomsten beginnen om 19 uur en duren tot ongeveer 21 uur. Inwoners kunnen de bijeenkomsten bezoeken op het moment dat het hen schikt. Om 19.45 uur heet burgemeester Maarten Divendal alle aanwezigen welkom en stelt hij de collegeleden nader voor. Daarvoor en daarna kan er op een informele manier nader kennis worden gemaakt met de burgemeester en de wethouders Rein Kroon, Alberta Schuurs, Kiki Hagen en Marja Becker. Ook is bij informatiestands meer informatie te krijgen over onderwerpen als veiligheid, afval en groen, wonen en economie, recreatie, duurzaamheid, zorg en ondersteuning.

De eerste bijeenkomst was op 3 juli in Baambrugge. Na Abcoude op 5 september volgt Wilnis (Willisstee op 25 september, De Hoef (Springbok) op 3 oktober, Vinkeveen (De Boei) op 16 oktober, Mijdrecht (gemeentehuis) op 18 oktober, Waverveen (kerk) op 30 oktober en Amstelhoek (Ons Streven) op 21 november.