Column Servicepunt

Sociaal raadslid

Op het Servicepunt proberen we mensen altijd zo goed mogelijk te helpen. Soms kunnen we dat zelf, bijvoorbeeld wanneer iemand een aanvraag wil doen bij de gemeente voor de WMO. Of een WW-uitkering aanvragen. Terwijl wij deze hulp bieden kijken we meteen of dit het enige punt is waar iemand ondersteuning bij nodig heeft. Heeft iemand alleen een zetje in de goede richting nodig omdat hij of zij nog nooit eerder de website van het UWV heeft gezien, maar gaat de uitkeringsaanvraag verder prima, dan is onze dienstverlening verder niet nodig. Maar soms lijkt het erop dat er veel meer achterliggende problemen zijn.

Zo kwam er laatst meneer Dijkhof binnenlopen. Hij kwam voor een uitkering. "WW of bijstand?" vroeg ik. Dat wist hij niet. Hij had een tijdje in het buitenland gezeten, maar z'n relatie was verbroken, dus hij was nu weer terug in Wilnis. Hij woonde nu even bij een goede vriend, had hier en daar een beetje zwart geklust, maar door een hersenschudding kon hij nu even niet werken en z'n spaargeld was op…. O ja en nu hij hier toch was… Of ik misschien een goede zorgverzekering wist en hij had ook nog een brief van de advocaat van een andere ex die nog achterstallige alimentatie van hem eiste. Kan ze dat zomaar doen?

Juridisch advies geven wij niet op het Servicepunt, en bij deze meneer was het ook niet helemaal duidelijk waar hij aan moest kloppen voor een inkomen. Vandaar dat ik een afspraak voor hem maakte bij het Sociaal Raadslid. Hij helpt bij vragen over uitkeringen, arbeidsrecht, belastingen, schulden, huisvesting, onderwijs en sociale voorzieningen. De dienstverlening van het Sociaal Raadslid is gratis.

Wij helpen u graag verder. Het Servicepunt is te vinden aan Hoofdweg 1 in Mijdrecht, in De Broedplaats aan de Herenweg in Vinkeveen, Dorpsstraat 28 in Wilnis of Kerkgaarde 5 in Abcoude. Veel info is ook op onze website te vinden; www.servicepuntderondevenen.nl Ons telefoonnummer is 0297-587600. U kunt ook mailen naar info@servicepuntderondevenen.nl