• PR

Column Servicepunt De Ronde Venen

Terugblik op 2017

Aan het eind van het jaar kijken we graag terug op wat er allemaal gebeurd is op het Servicepunt. Voor onze organisatie was het een roerige tijd. Het Servicepunt in Vinkeveen verhuisde van de Kerklaan naar De Broedplaats, waar we onze voordeur delen met de bibliotheek, Amerpoort en het Buurtcafé. Het was even wennen, maar inmiddels zijn we helemaal gewend op de nieuwe locatie en weten de inwoners van Vinkeveen ons ook goed te vinden.

BEZOEKERSAANTALLEN De bezoekersaantallen zijn sinds onze verhuizing zelfs gestegen in Vinkeveen. Een nieuwe dienst, die grote gevolgen had voor ons werk, was de opstart van het ANWB Automaatje. Deze vervoersdienst met vrijwillige chauffeurs begon in 2016 al, maar dit jaar nam het gebruik ervan een enorme vlucht.

Dit betekent voor ons heel veel telefoontjes met mensen die een rit willen boeken. Dat kan zijn voor een bezoek aan de huisarts, maar de chauffeurs rijden ook naar de kapper, naar familiebezoekjes of naar de supermarkt.

Heel veel leuke gesprekken dus met de gebruikers van Automaatje, maar ook met de vrijwilligers waarvoor vaak geen moeite teveel is.

GEFUSEERD Verder zijn de Servicepunten en Stichting Tympaan-De Baat gefuseerd. Een logische stap voor beide stichtingen. Voor u als inwoner verandert er niets, onze dienstverlening blijft hetzelfde. Een laatste grote verandering zijn de regels rondom Stichting Jongeren Actief.

Dit jaar is er extra geld vrijgekomen voor hulp aan kinderen. Stichting Jongeren Actief heeft hierdoor haar diensten kunnen uitbreiden.

VOEDSELBANK Kinderen waarvan de ouders een minimum inkomen hebben mogen nu naast een gewone sport ook leren zwemmen.

Ook is de leeftijdsgrens uitgebreid tot 18 jaar. Naast sport kunnen ook andere clubs vergoed worden zoals de Scouting of muziekles. Wilt u nog iets goeds doen voor kerst? Misschien bent u dan bereid om een kerstpakket cadeau te doen aan de Voedselbank.

Zij zamelen in Mijdrecht in op donderdagochtend tussen 09:00 en 13:00 uur aan de Eendracht 6 in Mijdrecht.

PAKKETTEN In Abcoude kunnen de pakketten op woensdagochtend tussen 09:00 en 13:00 uur ingeleverd worden aan de Angstelborgh.

Dit mag ook de week na kerst nog. En nu we het toch over de Voedselbank hebben, zij zoeken ook nog een coördinator logistiek! Kijk daarvoor eens op de www.voedselbankderondevenen.nl. Wij zijn alleen eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Verder hanteren we onze normale openingstijden.

Dan rest ons niets anders dan u allen een hele fijne kerst te wensen. Wij zijn te vinden aan de Hoofdweg 1 in Mijdrecht, de Kerklaan 12 in Vinkeveen, de Dorpsstraat 28 in Wilnis of de Kerkgaarde 5 in Abcoude.

INFO Veel info is ook op onze website te vinden; www.servicepuntderondevenen.nl Ons telefoonnummer is 0297-587600. U kunt ook mailen naar info@servicepuntderondevenen.nl