• PR

Column Servicepunt: Op zoek naar gezelschap

DE RONDE VENEN Het Witte Weekblad besteedt in deze rubriek aandacht aan de verschillende facetten van het Servicepunt. De Ronde Venen beschikt over vier Servicepunten: lokaties waar bezoekers vrijblijvend binnen kunnen lopen voor gratis hulp en advies op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Deze week gaat het over 'Op zoek naar gezelschap.'

Veel mensen voelen zich wel eens alleen. Dat geldt niet alleen voor mensen die alleen wonen, maar ook voor mensen die wèl een partner of een gezin hebben.

Er zijn heel wat opties binnen De Ronde Venen. Wij geven u deze week wat tips!

Bent u op zoek naar één-op-één contact? Iemand die regelmatig bij u op bezoek komt? Er zijn verschillende opties: een Maatje Voor Twee van Tympaan-De Baat, een vrijwilliger van de Nederlandse Patiënten Vereniging, de Zonnebloem of het Rode Kruis. Vaak is het ook mogelijk om samen een boodschap te doen of er op uit te gaan. Handje Helpen kan hierin iets betekenen voor mensen met een beperking of gedragsprobleem

Bent u 55+ en heeft u graag mensen om u heen? Dan is de Buurtkamer voor u misschien een leuke manier om mensen te ontmoeten. U vindt Buurtkamers in Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.

Heeft u wel eens aan vrijwilligerswerk gedacht? Dit werk geeft vaak veel voldoening, en u doet er meteen nieuwe, leuke en interessante contacten mee op.

Samen met anderen eten? Op verschillende plekken in De Ronde Venen worden regelmatig "eetgroepen" georganiseerd. In Mijdrecht is ook 1 keer in de maand een eetavond voor 55 plussers.

Het Pruttelpotje organiseert etentjes voor mensen met een beperking. In Abcoude zijn er ook diverse eettafels voor mensen van 55 jaar en ouder. Er is zelfs een ontbijt voor senioren in Abcoude.

Met andere ouderen op stap? Met de Plusbus of de Dilligence gaat u samen met andere ouderen op pad. Het Rode Kruis en de ANBO organiseren regelmatig uitstapjes inclusief vervoer en begeleiding. Wanneer u lid bent van De Zonnebloem wordt u ook op de hoogte gehouden van uitjes die zij in de buurt organiseren. Houdt verder de plaatselijke krantjes in de gaten.

In 2014 is de Stichting Tjitze Hesselius opgericht. Deze stichting organiseert activiteiten voor alleengaande ouderen die na hun werkzame leven, of na het overlijden van hun partner dreigen te vereenzamen. Het aanmelden voor de activiteiten gaat via het Servicepunt. En ook voor de Kerst Inn 2017 kunt u bij ons terecht!

Kent u niet zoveel mensen met wie u iets kunt gaan doen? Of misschien heeft u het gevoel dat u niemand kunt bellen wanneer er iets aan de hand is? Misschien kunt u uw zogeheten netwerk vergroten. Tympaan de Baat biedt Netwerkcoaching aan. U kunt daar leren hoe u uw netwerk kan vergroten en onderhouden.

Wilt u meer informatie over deze activiteiten? De Servicepunten vindt u aan de Hoofdweg 1 in Mijdrecht, de Herenweg 63 (De Broedplaats) in Vinkeveen, de Dorpsstraat 28 in Wilnis of de Kerkgaarde 5 in Abcoude. Ons telefoonnummer is 0297-587600. U kunt ook mailen, bijvoorbeeld via onze website www.servicepuntderondevenen.nl