• Kinderburgemeester Fabriz Kalse mag de eerste boom planten in Abcoude.

    Caroline Ströer

Commissaris van de Koning geeft startsein Boomfeestdag 2019 in Abcoude

ABCOUDE In de straat Achter de Kerken werd gisteren, woensdag 13 maart, door de Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Hans Oosters het startsein gegeven voor Boomfeestdag 2019. Samen met burgemeester Maarten Divendal, kinderburgemeester Fabriz Kalse en leerlingen van groep 7 van CNS Abcoude nam hij de schop ter hand om bomen te planten in deze straat.

Tijdens Boomfeestdag zijn honderden leerlingen van basisscholen in De Ronde Venen actief geweest in het groen van Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, De Hoef, Abcoude en Baambrugge. Behalve bomen planten werd er ook gesnoeid, genot en zwerfafval opgeruimd.

Ook de rest van het college stak de handen uit de mouwen. Wethouder Alberta Schuurs ging in Vinkeveen knotten met leerlingen van groep 7 van de Pijlstaartschool en wethouder Rein Kroon ging met kinderburgemeester Dorinthe van de Kraats en kinderen van basisschool de Vlinderbos knotten en snoeien in het Speelwoud in Wilnis.

Wethouder Kiki Hagen ging aan de slag in Mijdrecht. Samen met leerlingen van de Windroos ging zij bomen knotten langs Beltmolen/Trasmolen. Wethouder Marja Becker en leerlingen van de Hoflandschool werkten in het groen bij de moskee aan Diamant.