Concert Neva Ensemble

MIJDRECHT Op veler verzoek organiseren de Vrienden van het Monument Johannes de Doper weer een concert met het Neva Ensemble uit Sint Petersburg in de R.K. Kerk van Mijdrecht en Wilnis, en wel op vrijdag 12 januari om 20.00 uur. Geboden wordt een gevarieerd programma, waar veel liefhebbers - niet alleen van de Russische zang - al weer lang naar hebben uitgezien.

De vriendenstichting heeft dit concert inmiddels al vele malen georganiseerd in de monumentale kerk aan het Driehuisplein en ook nu weer wordt gerekend op grote belangstelling van liefhebbers tot ver in de omgeving.

Het Russische ensemble bestaat uit vijf solisten van topniveau die er altijd weer in slagen hun stemmen tot een uiterst muzikale en harmonieuze eenheid te versmelten. Het gedeelte voor de pauze bestaat uit koorwerken in de Slavisch-Byzantijnse traditie.

Na de pauze staan beroemde liederen uit de Russische folklore op het programma, alsmede verschillende licht klassieke opera-aria's en romances.

De zangers en zangeressen hebben allen een hoogwaardige zangopleiding in hun vaderland voltooid en zijn thuis op de grote concertpodia in hun land. Als zanggroep heeft het ensemble zich een techniek eigen gemaakt die uitmunt in vocaal evenwicht, met een samenklank en volume die niet te overtreffen zijn.

Het Neva Ensemble trekt steeds volle kerken en concertzalen tijdens de tournee van drie maanden die ieder jaar door ons land wordt gemaakt.

De toegang tot het concert is gratis, na afloop houden de leden van het ensemble zelf een schaalcollecte bij de uitgang van de kerk. Aldus mogen de bezoekers zelf hun waardering voor het gebodene tot uitdrukking brengen.