• Danny Lukassen voor de Dorpskerk in Abcoude waar hij op 28 juni een jubileumconcert geeft

    Caroline Ströer

Danny 'Ajax is kampioen' Lukassen 30 jaar in het vak

ABCOUDE Zanger Danny Lukassen, bekend van de single 'Ajax is Kampioen', geeft 28 juni een jubileumconcert in de Dorpskerk in Abcoude omdat hij 30 jaar in het vak zit. Zijn hit galmt, in een nieuwe versie, nog steeds door de luidsprekers zeker nu Ajax van de 'Spurs' heeft gewonnen en er hoop is op een kampioenschap.

Toen hij 17 jaar was, werkte Danny in een videotheek. De platen die zijn baas draaide, werden vaak door Danny meegezongen. Een klant zei toen: ,,Daar moet je wat mee gaan doen." En dat gebeurde. In 1988/89 deed hij mee aan de Sound Mixshow en daarna ging zijn carrière als een trein. Hij deed mee aan tv-optredens, carnavalsoptredens en de Jordaan Trofee Shorts of London en werd derde bij de finale van de talentenjacht in het concertgebouw. In 1994 kwam hij in contact met Theo Adriaanse die zijn vaste geluidsman en manager werd. Adriaanse kwam op het idee om de single Ajax is Kampioen uit te brengen. De platenmaatschappij was geïnteresseerd en in februari 1995 kwam de single uit waarvan 33.000 exemplaren zijn verkocht. Het nummer stond op plaats drie van de top 40 en op plaats één van de Nederlandstalige top 40. Van een verzamelalbum van Ajaxliedjes werden 25.000 exemplaren verkocht. Hij trad op bij de huldiging van Ajax op het Museumplein met 200.000 toeschouwers en kwam in 1998 bij Supportersclub Oranje van het Nederlands elftal, waar hij nog steeds de vaste huisartiest is. In 2001 trad hij samen op met de top van Nederlandse muzikanten in de tuin van de Eendracht. Daarnaast was hij 15 jaar verantwoordelijk voor de organisatie van de Feestweek in Abcoude. Na een stop van drie jaar maakte hij in 2008 een nieuw album 'Laat me los' samen met Paul Natte. Danny schreef zelf de teksten. Hij begon een samenwerking met Hans Bedeker die nog steeds zijn vaste producer is. Danny reist de hele wereld rond. Zo was hij in 2009 vertegenwoordiger van de BEA expo in Bern.

Het jubileumconcert van vrijdag 28 juni was binnen vijf dagen uitverkocht. Daarom volgt 14 december een kerstconcert.

Ook komt er een nieuwe single: Ode aan Ramses. Afhankelijk van het succes van Ajax wordt deze voor de zomer uitgebracht anders erna.

Caroline Ströer