• De strijd rond de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2019 is begonnen.

    PR

De Ronde Venen in de race voor titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'

DE RONDE VENEN Gemeente De Ronde Venen is in de race voor de titel Schoonste Winkelgebied van Nederland, een initiatief van Stichting Nederland Schoon. Met de vier winkelgebieden in Mijdrecht, Vinkeveen, Abcoude en Wilnis doet De Ronde Venen mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. NederlandSchoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. De observatieteams meten ook de schoonheid van elk gebied. In oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon: "Als jouw favoriete winkelstraat en -gebied schoon is, wordt winkelen nog fijner en kom je er graag terug. Van een schone winkelstraat plukt niet alleen het winkelend publiek de vruchten. De ondernemers die zich inzetten voor dit doel werken intensief samen en hebben daardoor meer contact met elkaar. Dit werkt verbindend en draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel en de schoonbeleving van ondernemers én winkelend publiek. Deze inzet wordt met de Schoonste Winkelgebied Verkiezing extra beloond."


Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden via nederlandschoon.nl waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. Je kan in één oogopslag zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema's het goed doen en welke thema's extra aandacht verdienen.