• pixabay

De Ronde Venen wordt dementievriendelijk

DE RONDE VENEN Gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving. Ook inwoners met dementie. Daarom werkt De Ronde Venen aan een dementievriendelijke gemeente. Doel is om kennis van en begrip voor dementie te creëren. Onder meer door voorlichting en trainingen, in samenwerking met Alzheimer Nederland. Op diverse locaties in de gemeente is de twee uur durende training dit voorjaar weer te volgen.

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt een vorm van dementie. Nog veel meer mensen krijgen ermee te maken. In de familie of vriendenkring, maar ook via het werk of op straat. In september 2017 startte gemeente De Ronde Venen met maatschappelijke partners het project dementievriendelijke gemeente, met als doel om bewustwording te creëren over dementie en handvatten te bieden om met inwoners van de Ronde Venen met dementie om te gaan.

TRAINING In het voorjaar worden weer bijeenkomsten georganiseerd met als doel in simpele stappen leren dementie te herkennen en contact te maken met mensen met dementie. Wethouder Marja Becker: "In 2018 hebben al veel inwoners een training gevolgd, waardoor De Ronde Venen weer iets dementievriendelijker is geworden. Ik hoop van harte dat ook dit jaar het enthousiasme en daarmee het aantal deelnemers hoog is."

Alle inwoners van de gemeente zijn welkom op een van deze bijeenkomsten. De eerstvolgende data zijn:

Datum en tijd    : maandag 25 maart, 14.00 uur tot 16.30 uur
Locatie             : Steun en toeverlaat, Dorpstraat 1, 3641 EA Mijdrecht

Datum en tijd    : donderdag 28 maart, 19.00 uur tot 21.30 uur
Locatie             : Steun en toeverlaat, Dorpstraat 1, 3641 EA Mijdrecht

Datum en tijd    : maandag 6 mei, 10.00 uur tot 12.30 uur
Locatie             : Bibliotheek Abcoude, Broekzijdselaan 46b, Abcoude

Datum en tijd    : dinsdag 21 mei, 19.00 uur tot 21.30 uur
Locatie             : Bibliotheek Mijdrecht, Dr. J. van der Haarlaan 8, Mijdrecht

Datum en tijd    : woensdag 5 juni, 10.00 uur tot 12.30 uur
Locatie             : Bibliotheek Wilnis, Pieter Joostenlaan 24a, Wilnis 

Deelname is gratis. 

Aanmelden via het Servicepunt T. (0297) 587 600, of via het Steunpunt Mantelzorg, T. (0297) 230 280, of via Corry Flantua van Alzheimer Nederland regio Utrecht-West, E. c.flantua@alzheimervrijwilligers.nl.
Belangrijk bij de aanmelding: de voorletter(s) en achternaam van de deelnemer(s), telefoonnummer en mailadres. Iedereen die zich aanmeldt ontvangt een bevestiging.