• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Derde Lions-Rabo-Fietstocht Abcoude-Baambrugge succes

ABCOUDE-BAAMBRUGGE De Lionsclub Abcoude-Baambrugge heeft afgelopen zondag voor het derde achtereenvolgende jaar de Lions-Rabo-Fietstocht georganiseerd. Drie prachtige routes, van 20, 40 of 65 kilometer. In totaal deden dit jaar zelfs 20 lokale verenigingen met in totaal 225 fietsers mee. De jongste deelnemer was 7 jaar en de oudste ver boven de 80. Scouting Abcoude heeft door haar deelname met maar liefst 45 fietsende Scouts de hoofdprijs in de wacht gesleept van 1000 euro. De opbrengst wordt door de Scouts besteed aan de aanschaf van grote spelmaterialen.

De weergoden van het alsmaar groeiende fiets-event waren de fietsers zeer gunstig. De deelnemende verenigingen kunnen de bijeen gefietste clubbijdrage besteden naar eigen inzicht. Zo besteedt de IJsclub Baambrugge een bedrag voor een nieuwe grasmaaimachine, de Harmonie voor het onderhoud aan haar instrumenten, de Vrijwillige Brandweer Abcoude aan nieuwe T-shirts, de Ichtus school aan technisch speelgoed en de Hockeyclub Abcoude aan nieuwe picknicktafels. Er waren ook zes fietsende deelnemers die specifiek voor de Voedselbank hebben gereden.

Naast de bovengenoemde clubs waren er ook deelnemers van de Ouderen Belangen Vereniging, de Volleybalvereniging, de CNS, de Tourclub Abcoude, de Stichting Zonnebloem, De Gymnastiekvereniging Abcoude, de sportvereniging Baambrugge en Omstreken, FC Abcoude, de Judoclub Abcoude, de Slotruiters, de Stichting Feestweek Abcoude, de IJsclub Abcoude en de Tennisclub Baambrugge.

De feestelijke uitreiking werd verricht door burgemeester Maarten Divendal in samenwerking met de Rabobank en de nieuwe president van de Lionsclub Steije Renes. Door de organisatoren werd direct aangekondigd dat in 2019 er weer een nieuwe editie van de fietstocht zal worden georganiseerd: samen fietsen met je club als goede doel!

De Lionsclub Abcoude-Baambrugge bestaat uit zo'n 30 mensen met verschillende beroepen en interesses. Twee maal per maand komen ze bij elkaar. Naast vriendschap en belangstelling voor elkaar, willen zij zich dienstbaar maken aan de samenleving en hun leefomgeving.