• Archief/Truus Oudendijk

Dierenambulance zoekt dringend naar chauffeurs

DE RONDE VENEN Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland is dringend op zoek naar chauffeurs. Het betreft een vrijwillige functie, maar de dierenambulance benadrukt dat zij op zoek zijn naar mensen die zich voor langere tijd willen binden aan de stichting. 

De dierenambulance heeft als doel eerste hulp te verlenen aan gewonde en zieke dieren en het vervoeren van zieke of gewonde dieren naar de dichtstbijzijnde dierenarts of kliniek. Ook halen zij overleden dieren op, zodat eigenaren waardig afscheid kunnen nemen van hun geliefde huisdier. "Maar wie liever niet wil rijden voor dode honden en katten, dan is daar ook een mouw aan te passen", aldus de organisatie op haar Facebookpagina.

De chauffeurs moeten in het bezit zijn van een rijbewijs B, woonachtig zijn in de regio De Ronde Venen, Uithoorn, Kudelstaart, Aalsmeer of Amstelveen. Ze moeten over goede contactuele eigenschappen, goede sociale vaardigheden beschikken en minimaal zes uur per dag in het weekend beschikbaar zijn. Ook zijn stressbestendig, zelfstandigheid en teamplayer eigenschappen die de dierenambulance zoekt in hun nieuwe aanwas.

Vrijwilliger kunnen daarentegen rekenen op deelname aan een cursus EHBO voor dieren, leuke collega's met hart voor dieren en een volledig ingerichte dierenambulance. 

De vrijwilligers krijgen een korte inwerkperiode en mogen daarna vanuit huis zelfstandig op de ambulance rijden. Er staan altijd mensen stand-by voor begeleiding of om te helpen waar nodig.

Meer informatie is te vinden op dierenambulancedrv.webs.com. Solliciteren kan via dierenambulancera@gmail.com. Vermeld hierin je motivatie, adresgegevens en geboortedatum of stuur een app naar 06-20634734