• Google

Drijvend conferentiecentrum op Vinkeveense plassen

DE RONDE VENEN Bij de commissievergadering Inwonerszaken en Samenleving op 15 mei werd ingesproken door Marianne Nobels, eigenaar van de omstreden conferentieboten. Nobels gaf aan dat door het Recreatieschap al een vergunning is afgegeven voor een ligplek maar dat het wachten is op een exploitatievergunning door de gemeente.

,,Ik zag de advertentie waarin ondernemers gevraagd worden voor kleinschalige activiteiten op de zandeilanden. Ik heb me afgevraagd wat het doel is van de gemeente De Ronde Venen en wat de ondernemers willen. Beleven en ontmoeten is belangrijk maar dan op een kleinschalige basis en geen grote impact op de omgeving. Waar ga ik op inzetten en waar kan ik dat doen. Duurzaamheid is heel belangrijk en dat was ook één van mijn uitgangspunten en lokale kracht. Teambuilding, catering en hostellerie in samenwerking met plaatselijke ondernemers. Ik heb toen geïnvesteerd in drie boten, de 'hoerenboten' omdat ze afkomstig zijn van het Zandpad in Utrecht en vroeger als prostitueeboten werden gebruikt. Ik heb de boten volledig omgebouwd en gewerkt met duurzame materialen zoals zonnepanelen, een accubank, waterzuiveringssysteem en dubbel glas. Dat was niet goedkoop. Ik heb een half miljoen euro geïnvesteerd. Ik zit niet in de hotellerie maar training is wel mijn ding. Ik ben toen gaan rondbellen met hotels en restaurants in de omgeving en kreeg leuke reacties met als resultaat dat ik nu al 198 boekingen hebben voor trainingen en de daarbij behorende catering en overnachting."

Volgens Yvonne van de Heerik, RVB is het recreatieschap niet gemachtigd om een vergunning af te geven en is een vergunning bij het leidende bestemmingsplan niet mogelijk maar Ton van Sligtenhorst, CU/SGP vond de plannen op zich wel interessant. ,,Het kwam wel als een donderslag bij heldere hemel maar als het volgens de regelgeving kan vinden wij het goed. Wel vragen wij ons af waar parkeermogelijkheden zijn."

Wethouder Alberta Schuurs meldde dat een ligplaatsontheffing en liggen op de plas niet mogelijk is maar dat er nu een ruimtelijke verkenning plaatsvindt waarbij een pilot een mogelijkheid is. ,,Iets permanents kan duidelijk niet."