• Aangeleverd

Eenmalig kerstconcert Roder Jongenskoor

MIJDRECHT De Stichting Vrienden van het Monument Joh. de Doper presenteert zondag 16 december een kerstconcert van het Roder Jongenskoor. Tijdens het eenmalige kerstconcert in het Monument Joh. de Doper in Mijdrecht/Wilnis zal Anglicaanse koormuziek te horen zijn, geheel gestoeld op Engelse leest. De sfeer in de kerkzaal zal dankzij de fraaie versiering geheel op de Kerst zijn afgestemd. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ruim een uur, zonder pauze. De toegang is slechts 5 euro. Verkoop vanaf 14.15 uur bij de ingang. Kaarten reserveren via www.vriendenmonument-johdedoper.nl.

Het Roder Jongenskoor (1985) is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent en artistiek leider van het koor is Rintje te Wies. Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jonge mannen. Het koor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken.

In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan velerlei grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata, de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler. Bij al deze composities is immers een jongenskoor voorgeschreven.

Jongenssolisten verlenen voorts regelmatig medewerking aan 'Die Zäuberflöte' van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.