• Oefenen reanimatie.

    EHBO Wilnis
  • Inzet bij Bouwdorp Mijdrecht.

    EHBO Wilnis
  • Inzet bij feestweek Wilnis.

    EHBO Wilnis

EHBO cursus: leren helpen

WILNIS Een mes dat uitglijdt tijdens het koken. Een kinderhandje te dicht bij de BBQ. Die verkeerde beweging op wintersport. En daarna de twijfel: moet ik hiermee naar de dokter, de spoedeisende hulp of kan ik het zelf behandelen?

In oktober start EHBO-vereniging Wilnis op de woensdagavond met een nieuwe cursus EHBO met reanimatie en AED. Hier leren deelnemers om kleine tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. Natuurlijk leren zij ook reanimeren en een AED te gebruiken. De cursus wordt afgesloten met een examen.

PRAKTISCHE INFORMATIE De cursus start in oktober 2018 en duurt 14 woensdagavonden van 19.30 tot circa 21.30 uur. Alle lessen worden gegeven in het gebouw De Schakel, achter de Gereformeerde Kerk in Wilnis. Bij de kosten van € 225 zijn het EHBO-lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor het volgen van de opleiding voor het diploma Eerste Hulp.

EN DAARNA Leden van de vereniging houden hun kennis op peil door vervolglessen. Hierin oefenen zij onder begeleiding om alle mogelijk situaties het hoofd te bieden. Daardoor zijn zij allemaal in staat op elk onverwacht moment, de juiste hulp te bieden. Dat doen ze ook bij de Feestweek Wilnis, de avondvierdaagse en het schoolvoetbaltoernooi op het terrein van CSW.

Kom kennismaken tijdens de grote oefening in samenwerking met de brandweer op dinsdag 4 september. Mailen voor meer informatie. Doe mee en schrijf voor 11 september in via info@ehbowilnis.nl.