• Het Vattenfall Solar Team samen met Giedo van der Garde. Helemaal links Elke Salzmann.

    Hans Peter van Veldhoven
  • Hans Peter van Veldhoven
  • Coureur Giedo van der Garde geeft de NunaX-coureurs aanwijzingen. Op de achtergrond luistert Salzmann aandachtig mee.

    Hans Peter van Veldhoven

Elke Salzmann uit Abcoude met Solar Team naar Australië

ABCOUDE Het Vattenfall Solar Team maakte woensdag de drie coureurs bekend die dit najaar achter het stuur van zonneauto NunaX kruipen tijdens het WK Zonneracen in Australië, de Bridgestone World Solar Challenge. Ook de uit Abcoude afkomstige Elke Salzmann is onderdeel van het team. 

Op circuit Zandvoort raceten de drie kersverse coureurs woensdag tegen elkaar als eerste training én voor het recht om zonneauto NunaX te mogen besturen tijdens de kwalificatierace voorafgaand aan de Solar Challenge. Coureur Tom Salden pakte de winst.

TEAMWORK Elke Salzmann (25) uit Abcoude is een van de electrical engineers van het team en was vanzelfsprekend ook aanwezig in Zandvoort. "Coureurs hebben een belangrijke taak, maar je moet niet vergeten dat racen teamwork is. Ik kijk er juist enorm naar uit dat we als team straks in Australië optimaal presteren."

Max van der Waals, Maxime Croft en Tom Salden, studenten van de Technische Universiteit Delft, mogen dit najaar de zelfgebouwde zonneauto van het Vattenfall Solar Team 3.000 kilometer door de outback van Australië loodsen. Na zeven wereldkampioenschappen in het verleden, is de druk op de coureurs om dit jaar weer te winnen hoog.