• Eigen foto
  • Eigen foto

Afscheid van de zomer tijdens Neptunusnacht op zaterdag 7 september

VINKEVEEN Jaarlijks staat het afscheid van een zomer op het water in het teken van de Nacht van Neptunus met zijn meegereisde zeemeerminnen. Zaterdag 7 september varen zij op een verlichte boot een mooie route over de grote Plas. De uitdaging voor de deelnemers is weer om hun boot zo origineel mogelijk te versieren.
Iedere eerste zaterdag van september komt Neptunus 'de schrik van de evenaar', naar Vinkeveen om alle boten uit te wuiven.
Bootbezitters kunnen de route van Neptunus meevaren en een groet brengen. De bedoeling is dat zij hun jacht, schip of praam op een zo ludiek mogelijke manier met een thema versieren en verlichten. Ook dit jaar zijn er prijzen te winnen voor de mooist versierde boot. Bij eiland 8 worden de prijzen uitgereikt.

De start is ongeveer om 21.00 uur in de buurt van de starttoren op zandeiland 8. Na het startsein wordt koers gezet richting eilanden 9, 10 en verder.
Toeschouwers kunnen vanaf de wal de verlichte boten het beste zien bij of op zandeiland 4 - 5 en/of 1 - 2. De bruggen in de Baambrugse Zuwe, Achterbos / Herenweg en Demmerik / Herenweg draaien tot 01.00 uur 's nachts.
Inschrijven kan via; nachtvanneptunus@gmail.com