• Caroline Ströer
  • Caroline Ströer
  • Caroline Ströer
  • Caroline Ströer

Aliens en Tweede Wereldoorlog bij Halloweenfeest in Abcoude

ABCOUDE Het was een lustrum voor het Halloweenfeest in Abcoude wat dit jaar door Marjolein Macrander en Linda van Nimwegen is georganiseerd. Er was een afwisselend verhaal bedacht dat door kinderen uitgevoerd werd op verschillende podia. "Het verhaal staat in het teken van 75 jaar bevrijding en speelt dus in WOII", vertelt Macrander. Aliens zijn wat kwijt, zijn erg boos en willen dat terug anders gaat het mis met Abcoude. Kinderen van verschillende scholen speelden de scènes met veel overtuigingskracht.
Het evenement begint met professor doctor Schimmelpenninck die op 9 april 1940 opeens vreemde bollen in het heelal zag. "Dat was een schokkende ervaring", zegt de professor. Maar het was niet zo ongevaarlijk als de professor dacht want de Geheime Dienst zat achter hem aan en heeft hem toen vermoord. "Die Aliens zijn er vanavond ook want ze zijn enorm boos. Ze willen iets hebben en als ze dat niet krijgen staat Abcoude er slecht voor." Daarna werden de aanwezigen in groepjes verdeeld. Gidsen wezen de kinderen en ouders de weg naar de podia. "Het verhaal staat in het teken van 75 jaar bevrijding", vertelt Macrander. "Vandaar dat het verhaal speelt in de Tweede Wereldoorlog. In een neergestorte vliegende schotel zaten kleine aliens die gelukkig nog net op tijd weg konden komen maar één van hen was zijLees over de aliens enn antenne vergeten. Die lag nog op aarde en de aliens willen deze antenne terug hebben. Na veel verwikkelingen lukt dat. De aleins kunnen weer terug naar het heelal en Abcoude is weer veilig." 

De kinderen die meespelen komen van scholen uit Abcoude en Baambrugge. "Verder doet Sundance mee en de balletschool van Linda van Nimwegen. De scouting zorgt voor griezelige effecten in het Hugo de Vriesparkje", aldus Marjolein. De kinderen die aan de toneelstukjes meededen vonden het leuk en eng tegelijk. "We hebben aan het begin geoefend", vertelt Juliette. Ook Jikke en Liz van de Paulusschool vonden het een goed verhaal. "Op school hebben we gehoord over de oorlog en het is leuk om het na te spelen al is oorlog natuurlijk wel heel erg", zegt Juliette.

Caroline Ströer