• Blije gezichten bij de Beursvloer

    Caroline Ströer
  • Medewerkers van Walraven B.V. en de Veenshuttle aan de matchtafel

    Caroline Ströer

Beursvloer levert 60 matches op

MIJDRECHT Voor de negende keer werd de Beursvloer georganiseerd en in het gemeentehuis. Ondanks het feit dat er minder maatschappelijke organisaties waren, zijn er toch ongeveer 60 matches gemaakt en 'kwalitatief goede matches', zegt Rietje Beeren.

GESLOTEN BEURZEN De bedoeling van de Beursvloer is dat bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vinden om met gesloten beurs een match te maken waarvan beide partijen profiteren. Een notaris waardeert de gemaakte matches in geldbedragen. Rietje Beeren van de Rondeveense Uitdaging die het evenement organiseert, vertelt dat verleden jaar echt de top was. "Dit jaar hebben zich 25 organisaties en 30 bedrijven aangemeld maar er komen ook wel ongemeld mensen aan." Ongeveer zes hoekmannen en -vrouwen helpen bij de verschillende matches. Dit keer waren er ook zes taarten beschikbaar gesteld en nog twee extra voor het bedrijf met de meeste matches en voor de origineelste tegenprestatie. De matches hoeven niet in korte tijd uitgevoerd worden. Dat kan ook volgend jaar zijn.

Huub van Bemmelen is in ieder geval tevreden. "Het bedrijf Révé gaat de binnenplaats van 't Anker betegelen en als tegenprestatie krijgen zij vier schilderijen van ons. Verder zijn wij in contact gekomen met de Zonnebloem die nu zes keer per jaar kan vergaderen in onze nieuwe locatie in de Trekvogel en als tegenprestatie krijgen wij een taart. Zo hebben we wat voor onszelf en betekenen we ook nog wat voor een ander", vindt van Bemmelen.

DRIEHOEKSMATCH Een andere geweldige match vindt Rietje de driehoeksmatch tussen de Techniek Driedaagse, Brabebo en Alice Engel.

Engel is helemaal enthousiast over de gemaakte match. "Al voor de gong ging kwam Gerry Bras van Brabebo naar mij toe dat er op de Techniek Driedaagse ook een workshop komt met kapotte auto-onderdelen en fietsbanden en dergelijke. Ik vind het heerlijk om dingen te slopen maar ik had verleden jaar drie forse matches gemaakt met Amerpoort, Chazz en Samen sterk voor kinderen en wilde het dit keer wat rustiger aan doen. Maar ja, ik heb een groot hart voor techniek en dus hadden we eigenlijk al heel snel een soort deal. Toen kwam Karin Wateler wat de tegenprestatie dan zou moeten zijn en omdat mijn droom is om me meer in te zetten voor techniek op scholen dacht ik aan Technic on Wheels en een klein aanhangertje van Brabebo zodat ik helemaal geoutileerd bij scholen kan komen. Ik vind het helemaal tof deze match op lokaal niveau. Al zal het wel drie dagen keihard werken zijn maar ik vind het heerlijk om met mijn neus in de techniek te zitten", zegt Engel.