• De Verhalenyurt in het Hugo de Vriespark.

    Eigen foto

Genieten van kerstsfeer en lokaal talent in Abcouder Wintertuin

ABCOUDE Met elkaar genieten in de Abcouder Wintertuin, dat is de insteek van het winterfeest in kerstsfeer van en voor de dorpen Abcoude en Baambrugge op zondag 15 december van 14.00 tot 20.00 uur . De plaatselijke horeca werkt samen en bouwt in het centrum een horecaplein waar glühwein, warme choco, stamppot en nog veel meer wordt aangeboden. De kerstkramen zijn van lokale ondernemers. Kom zwieren in de zweefmolen, laat je rondrijden in de arrenslee en bezoek de handlezeres. Een programma van lokale clubs maakt de winterbeleving compleet. De Wintertuin is gratis toegankelijk.

Het lokale talent is die middag te zien op twee podia. Op het podium Markvelt treedt van 14.00-14.30 uur Vrouwenkoor Blonde Lokken op. Daarna volgt tot 15.00 uur zangeres Leonoor van Piggelen. Van 15.15-15.45 uur treden de zangleerlingen van Viktoria Pankatrova op en van 16.00-16.30 uur de Geinpiepers. Van 17.00-17.30 uur is daar zeemanskoor Ahoy te horen.

Op podium Rotonde Markvelt is van 14.14-14.30 uur een optreden van Dansstudio Sundance, gevolgd door de Geinpiepers die tot 15.00 uur van zich laten horen. Van 15.00-15.15 uur brengt de musicalgroep van Dansstudio Sundance het Kerstverhaal van Jetje. Van 16.15 tot 18.15 uur treedt de Kerstband op (opleiding PACT muziek Amsterdam) waarbij vanaf 16.45 uur gezellig meegezongen kan worden bij de Christmas sing-a-long van Leonoor van Piggelen. Deze duurt tot 17.00 uur.

KERSTSHOW In de Dorpskerk van Abcoude zorgt de band Acoustic4Fun van 15.00 tot 16.30 uur voor een 'gouwe ouwe' muzikaal programma en show, speciaal bedoeld voor ouderen, alleenstaanden en mantelzorgers. Uit Abcoude is ook Dansstudio Sundance en Zeemanskoor Ahoy van de partij. Mede organisatoren zijn de Ouderen Belangen Vereniging, de Lions, de Zonnebloem en Tympaan-De Baat. Wie het wil bijwonen kan bellen met het servicepunt, 0297-587600 (op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur).

JEUGD Ook aan de jeugd is gedacht. Voor de kleintjes is er in de Wintertuin een zweefmolen, de Verhalenyurt, kleurplaten en schmink. Lekker warm binnen in Abcoude Proof aan Hoogstraat 12, kunnen de kinderen naar hartenlust kerstknutsels maken. Voor groep 6 tot en met 8 is er in de Proof een kerstfeest met muziek en een eigen frisbar. Groep 8 en middelbare scholieren mogen zich begeven naar Tumult. De initiatiefnemers van Jongeren Centrum Abcoude organiseren daar een Merry Frismas Party vanaf 16.00 uur. Kinderen mogen in hun mooiste kerstoutfit komen.

VERHALENYURT Bekende Abcoude en Baambruggenaren lezen winterverhalen voor groot en klein voor in deze grote tent in het Hugo de Vriespark. Het programma begint om 14.15 uur en er wordt steeds een kwartier voorgelezen. Achtereenvolgens lezen voor: José Boesten 3+; Ernst Koot 3+; Sandy Zitman 3+; Sharon Varekamp 3+; Laurens Sinaasappel (schipper); Bartho Braat, 'Liefde is niet voor lafaards' 6+; Bartho Braat, monoloog 'De vrouw in de erker', volwassenen.

De Wintertuin is een initiatief van Cultuurhuis Abcoude en de Ondernemersvereniging Abcoude Baambrugge en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente De Ronde Venen, Rabobank Amstel en Vecht en vele anderen.

Meer informatie is te vinden op abcoude.nl.