• De Veenlopers

Vier dagen feest met 35ste Wilnis Festival

WILNIS In het Speelwoud aan de Pieter Joostenlaan begint 14 augustus het 35ste Wilnis Festival. Op het programma staan onderdelen die al vanaf de eerste keer elk jaar een groot succes zijn. Zo is er ook dit jaar de 55+ middag en de kindermiddag. Ook is er nog altijd alle avonden live muziek en hoort ook de kermis er nog steeds bij. In de loop der jaren zijn er activiteiten en elementen op het terrein bijgekomen en afgevallen. Zo was er aan aantal keren een soundmixshow, is er meerdere malen een klaverjasmiddag geweest evenals een tienermiddag. Ook 'De sterkste man van Wilnis' was een aantal jaren onderdeel van het Wilnis festival programma.

WOENSDAG 14 AUGUSTUS begint het feest met de traditionele Jumbo Wilnis Kindermiddag. Vanaf 13.30 uur zijn alle kinderen daar welkom.

Om 20.00 uur wordt bepaald wie er het snelste uit de voeten kan met een paar klompen aan in de Klompenrace. Inschrijven kan die dag vanaf 14.00 uur bij de brandweerkazerne. In de tent zijn er vanaf 20.00 uur optredens van onder andere René Karst en Broadway.

DONDERDAG 15 AUGUSTUS Donderdag 15 augustus wordt vanaf 13.30 uur de 55+ middag gehouden met veel muziek, een hapje en drankje.

Om 17.00 uur is het tijd om bij de feesttent in te schrijven voor de Dorpsloop die om 18.00 uur begint. De organisatie is in handen van De Veenlopers die dit alweer voor de zesde keer doen. Start en finish zijn op het feestterrein achter de Willisstee. Er kunnen verschillende afstanden worden gelopen: 5 km (start 18.30 uur) of 10 km (start 19.30 uur). De jeugdloop voor 6-12 jaar en de G-Run zijn allebei 1.200 meter lang. Inschrijving voor G-Run en Jeugdloop zijn gratis. Wie 5 km loopt betaalt 2 euro, voor de 10 km moet 4 euro afgerekend worden. De G-Run gaat om 18.00 uur van start en de jeugdloop om 18.15 uur.

Om 20.00 uur gaat het feest in de tent verder met Party Captains en Proost!

VRIJDAG 16 AUGUSTUS De vrijdag begint sportief met om 13.30 uur Voetvolley. Inschrijven kan via feest@wilnisfestival.nl. Om 16.00 uur volgt de Vrijdagmiddagborrel en om 20.00 uur gaat de tent open. Deze keer maken de Snollebollekes er een groot feest van en mag iedereen van links naar rechts en weer terug. Het feest wordt compleet met een optreden van Tilt.

ZATERDAG 17 AUGUSTUS opnieuw een sportieve middag. Deze keer wordt er beachvolleybal gespeeld. Het toernooi begint om 13.00 uur. Inschrijven kan via beachvolley@wilnisfestival.nl. En om 20.00 uur gaat dan voor de laatste keer dit festival de tent open waar Partyfriex en Party Criminals er een groot feest van maken ter afsluiting van het festival.

Op het festivalterrein in Het Speelwoud staat vier dagen lang een kermis, een feesttent en een bruin café. Daarnaast is er een groot terras waar ook eten verkrijgbaar is. Overdag is het terrein vrij te bezoeken, 's avonds wordt entree geheven. 

Kijk voor meer informatie op wilnisfestival.nl.