• Eigen foto

Extra handen klussen via NLdoet

MIJDRECHT De landelijke vrijwilligersactie NLdoet wordt vrijdag 15 en zaterdag 16 maart gehouden. Dat is ook voor verenigingen en stichtingen uit De Ronde Venen een uitgelezen kans om die lang liggende klus eens aan te pakken.
Want via NLdoet werken vele extra vrijwilligers graag een dag mee. Niet alleen vanuit de eigen organisatie, maar ook enthousiaste buurtbewoners, politieke partijen en collega-teams, vrienden en families geven zich dan op als vrijwilliger. Dat betekent kansen: om de klus te klaren, om te laten zien wat een organisatie doet, om mensen warm te maken voor misschien wel meer vrijwilligerswerk, maar vooral een gezellige dag met elkaar aan het werk.
Organisaties die met het lezen van dit artikel gelijk denken aan die schilderklus, het opknappen van het tuinhuisje van de stichting, het organiseren van een gezellige middag voor cliënten, een zonnige tuinwerkdag of iets heel anders, kunnen hun klus aanmelden via de landelijke website www.nldoet.nl.
Inwoners, collega's, families, vrienden die na het lezen van dit artikel samen willen klussen voor een goed doel, kunnen eveneens kijken op www.nldoet.nl. Op deze site zijn alle klussen per soort klus, dorp/postcode of tijd terug te vinden. Er is van alles mogelijk.