• Omar Sharif

    Pixabay

Filmavond met Dr. Zhivago bij Valkenheining

BAAMBRUGGE In de muziekzaal van Buitenplaats Valkenheining, Rijksstraatweg 147, wordt dinsdag 10 december om 19.00 uur de film Dr. Zhivago getoond. De zaal gaat om 18.30 uur open.

Een paar maal per winterseizoen worden in de muziekzaal op Buitenplaats Valkenheining filmavonden gehouden. De eerste van komende winter is op 10 december.

FILM Dr. Zhivago is een glorieuze verfilming van het in de Sovjet Unie verboden boek van Boris Pasternak met Omar Sharif en Julie Christie op hun best. Dit epische meesterwerk, dat zich afspeelt in de tijd van de revolutie, won maar liefst vijf oscars. Dr. Zhivago kreeg nog vijf andere nominaties, maar moest uiteindelijk vier beeldjes afstaan aan die andere grote klassieker uit 1965; The Sound of Music. De film is geproduceerd door Carlo Ponti, en geregisseerd door David Lean, een geheel Europese productie dus, waarvoor Moskou werd nagebouwd op een studioterrein vlakbij Madrid. Dr. Zhivago is buitengewoon spectaculair en 'utterly romantic'.

COMFORTABEL De film wordt vertoond in de muziekzaal van Valkenheining op groot scherm met professioneel geluid. Speciaal voor deze avonden zullen lekkere stoelen worden ingehuurd. De film begint om 19.00 uur en zal rond 23.00 uur afgelopen zijn. Tijdens de pauze wordt een drankje (wijn, bier, fris) en hapje geserveerd en naderhand kan nog even worden nagepraat.

TOEGANG De zaal biedt plaats aan plusminus 30 personen op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.

Reserveren van een plaats kan alleen via e-mail en kost 15 euro per persoon. Dit is inclusief de film, en een drankje in de pauze en nazit. Mail daarvoor naar tijn@valkenheining.nl