• Eigen foto

Kaarten Typisch Nostalgisch Vinkeveen nu te koop

VINKEVEEN De voorverkoop van kaarten voor de Typisch Nostalgische Filmmiddag op zaterdag 8 februari is afgelopen weekend begonnen. De filmmiddag staat in het teken van filmpjes uit Vinkeveen, die zijn gemaakt in de jaren 50, 60, 70 en ook 80 van de vorige eeuw.

Hoofdzakelijk zullen de filmpjes van de erven van Cees Berkelaar aan bod komen maar ook van andere 'cineasten' uit Vinkeveen. Cees Berkelaar was een Vinkeveense amateurfilmer die in de jaren vijftig is begonnen met het filmen van, hoofdzakelijk, Vinkeveen. Hoeveel films hij in totaal heeft gemaakt is niet bekend.

Een onbekend aantal van zijn films is nog ergens in omloop. Wie iets daarover weet kan dat melden via info@nostalgischvinkeveen.nl. Diverse instanties hebben enthousiast gereageerd en hun medewerking reeds toegezegd.

Ook zullen enkele 'acteurs' van de televisieserie 'Typisch Vinkeveen' van afgelopen zomer, als gast aanwezig zijn en vertellen hoe zij deze televisie-opnames hebben ervaren. De films worden vertoond op een luxe scherm van 3 bij 2 meter. De filmmiddag begint om 13.00 uur en vindt plaats in de Morgenster, Herenweg 153 te Vinkeveen.

De entree is 2,50 euro (inclusief een kopje koffie of thee). Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Jumbo Vinkeveen en drogisterij De Bree. 

Meer informatie via info@nostalgischvinkeveen.nl.