• In de straten van het centrum zijn luchtfoto's te zien van de forten.

    Eigen foto

Forten in beeld in Abcoude

ABCOUDE Het culturele jaar stond in het teken van forten. Cultuurhuis Abcoude lichtte er een aantal uit die in de nabije omgeving te vinden zijn en brengt ze op een bijzondere manier in beeld. Afgelopen zaterdag 1 juni werd de forten centrumexpositie gelanceerd.

Rijdend of lopend door de hoofdstraat van Abcoude kan de oplettende kijker onder andere luchtfoto's van Fort Abcoude, Fort Nigtevecht en Fort aan de Drecht bewonderen. Nienke Meek maakte de detailfoto's van deze gigantische bouwwerken en prachtige natuurgebieden die nu de gevels van Hoogstraat sieren en luchtopname.nl maakte luchtfoto's.

Er is ook een fietsenfortenroute verkrijgbaar die de fietsers langs deze schitterende plekken leidt.

Tijdens Festival de Zomertuin op 22 en 23 juni is er een hoofdrol voor de forten Abcoude en Nigtevecht.

Op de basisscholen in Abcoude en Baambrugge is er gewerkt aan een groot forten kunsteducatie project. De resultaten van dit creatieve proces worden op 23 juni geëxposeerd op fort Abcoude. Het fort is ook het decor van het jaarlijkse dorpstheaterproject. Dit jaar is het een project voor meerdere generaties. Jong en oud worden samengebracht in de voorstelling Jong Belegen-The Battle, ook op zondag 23 juni. Bovendien kan tijdens de Zomertuin op 22 en 23 juni de bezoeker zich ook inschrijven voor rondleidingen en een unieke expeditie langs de stelling. De Zomertuin is een cultureel evenement in festivalsfeer.

Lees voor meer informatie over het programma het artikel elders in deze krant of kijk op www.cultuurhuisabcoude.nl of www.festivaldezomertuin.nl.