• Paul Hoogeveen

Foto-expositie 'Milieuvervuiling' in Gezondheidscentrum Mijdrecht

MIJDRECHT Fotoworkshop De Ronde Venen exposeert momenteel in het Gezondheidscentrum aan de Croonstadtlaan 1 te Mijdrecht.

Het thema 'milieuvervuiling' is aan de orde van de dag. Dagelijks worden we er mee geconfronteerd; afval op straat en in het water, uitlaatgassen, de uitstoot van verontreinigde lucht en schadelijke stoffen door bedrijven, dieren die sterven door plastic in hun leefomgeving maar bijvoorbeeld ook 'horizonvervuiling' en een straat die helemaal vol gesmeerd is met kauwgom. Kauwgom doet er 20 tot 25 jaar over om te verteren.
Al deze vormen van milieuvervuiling en meer zijn te zien op de foto's die gemaakt zijn door leden van Fotoworkshop De Ronde Venen. Mooie stukjes natuur die vervuild worden maar ook de dagelijkse leefomgeving.

Fotograaf Jan Banning was tijdens de open avond van Fotoworkshop De Ronde Venen de inspirator voor de serie foto's 'Inspiratie op Jan Banning' waarop allemaal mensen zijn te zien. De foto's zijn onder andere geïnspireerd op Jan's thema's 'Bureaucratics', 'Poverty', 'Red Utopia' en 'Troostmeisjes'. Omdat Jan bijna alleen maar seriematig werk maakt, was het een moeilijke opdracht om met één foto toch iets soortgelijks vast te leggen. Diverse clubleden zijn daar desondanks bijzonder goed in geslaagd.

De foto's zijn te zien in de Bibliotheek, Van der Haarlaan 8 in Mijdrecht.

Meer weten over 'Fotoworkshop De Ronde Venen'? Neem contact op via www.fotoworkshopderondevenen.nl