• Wethouder Rein Kroon oefent alvast voor het NK Stoepranden

    Aangeleverd

Funday tijdens Nationale Buitenspeeldag op 12 juni

WILNIS Het jongerenwerk organiseert jaarlijks de Funday in de verschillende kernen van De Ronde Venen. Een dag vol met activiteiten als: hindernisbanen, springkussen, levensgroot darten, pannakooi, rodeostier, kunst, live dj, hapjes en drankjes. Het doel is een leuke dag te organiseren voor kinderen en de wijk, om buurtbewoners samen te brengen en sport en spel te promoten. Hierbij wordt net als vorig jaar aangesloten bij de Nationale Buitenspeeldag, toen met het NK stoepranden in samenwerking met Jantje Beton.
Dit jaar is Jongerenwerk De Ronde Venen met de Funday op woensdag 12 juni van 13.00-17.00 uur in de Dorpsstraat in Wilnis (kruising Raadhuisstraat – Dorpsstraat). Entree en deelname is gratis.

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden op de tweede woensdag in juni. Op die dag worden overal in Nederland straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.
De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.
De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen. Vertegenwoordigers van de gemeente worden uitgenodigd om bij de actie aanwezig te zijn. De gemeente kan zo op een directe manier in gesprek komen met kinderen en ouders uit een buurt of straat. De problemen die kinderen en ouders in hun buurt of straat ervaren, kunnen dan besproken worden en er kunnen oplossingen en ideeën aangedragen worden.

Het contact dat zo gelegd wordt tussen buurten en gemeente leidt vaak tot aanpassingen en verbeteringen.