• kinderen bij de springkussens tijdens Wilnisfestival

    Caroline Ströer

G-run Dorpsloop

Bekende en nieuwe artiesten bij Wilnis festival

DE RONDE VENEN Van 15 tot en met 18 augustus kan jong en oud zich weer vermaken tijdens het Wilnisfestival. Ook dit jaar weer tal van activiteiten met natuurlijk een kindermiddag, een klompenrace, een dorpsloop, voetvolley, beachvolleybaltoernooi en diverse artiesten.

Caroline Ströer

Sylvia Kruyt, organisator, vertelt dat het volgend jaar de 35e editie wordt.'Ook dit jaar hebben we weer een uitgebreid programma met op woensdag de Jumbo Wilnis Kindermiddag met een kinderdisco en ballonartiest. Er is schminken, er staan springkussens en natuurlijk de Brandweerspelen. Om 20.00 uur start dan de Klompenrace. 'We kunnen nog deelnemers gebruiken en vooral dames', aldus Kruyt. 's Avonds is er een avondvullend programma met Pater Moeskroen en we hebben een DJ als pauzenummer om de sfeer erin te houden', aldus Kruyt.

OVERIGE DAGEN Donderdag is als vanouds de 55+ middag met mooie prijzen. We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers om deze middag te organiseren. Om 17.00 uur is de inschrijving voor de Dorpsloop met dit jaar dus voor het eerst de G-run van 1200 meter. De G-Run start om 18.00 uur, de Kinderloop om 18.15 uur. Om 18.45 uur de vijf kilometer en om 19.30 uur de tien kilometer. 's Avonds komt Wolter Kroes en de band Broadway. Op vrijdag 17 augustus is er voetvolley. Nu voor het eerst met twee velden naar aanleiding van de grote toeloop gevolgd door de Vrijdagmiddagborrel om 16.00 uur met live muziek van Jordy en Franky Falcon. 's Avonds is er een afwisselend programma met Mark Fledderman, Dave Dekker en als vanouds de band Tilt. Mark Fledderman zingt enkele nummers samen met de band Tilt. Dave Dekker is bekend van zijn hoofdrol in de musical Ciske de Rat en van zijn eigen soap: Dave Dekker Dendert doorOp zaterdag, de laatste dag is het Beachvolleybal met 's avonds Helemaal Hollands met Carlo en Leo en de Party Criminals. Op het terrein zelf is elke middag kermis en de organisatie hoopt natuurlijk op mooi weer!