• TeamSportservice

Gala ten behoeve gehandicaptensport

DE RONDE VENEN De 'Business Friends of Loenen' van golfclub Old Course Loenen verzamelden zich op maandag 15 oktober in sterrenrestaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht voor een speciale gala-avond.

Tijdens deze avond werd er door de MKB-leden van de golfclub geld ingezameld ten behoeve van de lokale gehandicaptensport. De cheque van 5000 euro werd overhandigd aan Sandra van Wijhe-Faase van Team Sportservice provincie Utrecht, waar zij werkzaam is als regioconsulent aangepast sporten voor de gemeenten Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen.

LOKAAL Het geld dat werd ingezameld tijdens de gala-avond komt ten goede aan de ontwikkeling van de gehandicaptensport in de regio Utrecht-West. Iets dat voorzitter van Old Course Loenen, Ben van Doesburgh, erg belangrijk vindt: 'Onze club is al jaren verbonden aan het Fonds Gehandicaptensport. We hechten er veel waarde aan dat mensen met een beperking op sportief en sociaal vlak mee kunnen doen. Onze eigen faciliteiten zijn volledig toegankelijk en onze pro is gecertificeerd om mensen met een beperking les te geven.'

UNIEK SPORTEN Tijdens de gala-avond werden de aanwezigen onder andere toegesproken door Arjo Wijnhorst van het Fonds Gehandicaptensport. Hij ging in op de toegevoegde waarde van het online platform Uniek Sporten. Daarop staat per gemeente al het sportaanbod verzameld voor mensen met een beperking. Volgens regioconsulent aangepast sporten Sandra van Wijhe-Faase is er in de gemeenten Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen steeds meer mogelijk, maar zijn we er nog niet: 'Nieuwe initiatieven op het gebied van aangepast sporten zijn altijd welkom. We roepen de sportverenigingen in Stichtse Vecht, Woerden en De Ronde Venen op om hun ideeën te delen.'

MEER INFORMATIE Wie meer informatie wil over aangepast sporten in de gemeenten Stichtse Vecht, Woerden of De Ronde Venen, en graag aanbod creëert voor mensen met een beperking, maar niet goed weet waar te beginnen. Neem dan contact op met Sandra van Wijhe-Faase via svanwijhe@teamsportservice.nl of 030 – 209 99 98.