• Als het aan de gemeente ligt, komt er een nieuwe veerpont.

    Archief

Gemeente wil nieuwe veerpont voor Nessersluis

DE RONDE VENEN Er moet een nieuwe veerpont komen voor Nessersluis. Dat stelt het college voor aan de raad. Omdat de kosten van een nieuwe veerpont vrijwel gelijk zijn aan de renovatie van de bestaande, maar een nieuwe wel veel duurzamer is en langer meegaat, moet er volgens het college een nieuwe pont worden gebouwd. 

Voor het college is het wel duidelijk. Het heeft geen zin om de bestaande veerpont naar Nessersluis te renoveren, want het bouwen van een nieuwe kost vrijwel net zoveel. Bedenk daarbij dat een nieuwe pont veel duurzamer is en langer meegaat, en de keuze van het college is verklaard. 

ELEKTRISCHE ENERGIE "Een nieuwe pont is veel duurzamer dan renovatie van de bestaande", legt wethouder Kiki Hagen uit. "De nieuwe pont vaart op elektrische energie in plaats van diesel. Ook gaat een nieuwe pont veel langer mee, tenminste 35 jaar en kan op een nieuwe pont beter aan veiligheids- en ARBO-verplichtingen worden voldaan."

Voor de bouw van een nieuwe veerpont, inclusief het opknappen van de plekken waar de pont aan de oever ligt en de voorbereidingskosten, is 650.000 euro nodig. Het voorstel wordt tijdens de informatieronde (voorbereiding op commissievergadering) van 31 januari besproken. Raadsleden kunnen dan technische vragen stellen en inwoners zijn welkom hierbij aan te schuiven. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in het gemeentehuis. De gemeenteraad praat waarschijnlijk 21 februari over het voorstel. Als de raad akkoord gaat, is de verwachting dat de nieuwe pont in 2020 in de vaart kan worden genomen.