• Waterliefhebbers op de Vinkeveense Plassen hebben er binnenkort wellicht een horecalocatie bij.

    Archief

Gemeente zoekt ondernemer voor Klinkhamerlocatie Vinkeveense Plassen

VINKEVEEN Bij Zandeilanden 4 en 5 aan de Vinkeveense Plassen ligt de Klinkhamerlocatie. De gemeente is op zoek naar een ondernemer die op deze locatie tijdelijk, twee jaar lang, een horecagelegenheid of andere voorziening kan ontwikkelen. 

OUD CAMPINGTERREIN De Klinkhamerlocatie (circa 3.100m²) is een terrein langs de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen, gelegen nabij Zandeiland 4 en 5 op de Vinkeveense Plassen. Het gebied werd in het verleden gebruikt als campingterrein. Dankzij de centrale ligging in de Randstad is de Vinkeveense Plassen een populair gebied. Met name watersportliefhebbers kunnen hier het hart ophalen. Bezoekers kunnen hier zwemmen, duiken, varen en waterskiën. Jaarlijks bezoeken 600.000 recreanten de Vinkeveense Plassen. 

EEN TIJDELIJKE INVULLING De gemeente onderzoekt hoe de Klinkhamerlocatie en de naastgelegen Zandeilanden 4 en 5 blijvend ingevuld gaan worden. Tot die tijd is het goed om de locatie alvast meer op de kaart te zetten met een tijdelijke functie. Dit kan in de vorm van een tijdelijke horecagelegenheid, maar dit kan ook in de vorm van een culturele of sociaal-maatschappelijke activiteit, zoals een moestuin of expositie. Een activiteit of functie die iets toevoegt aan de plek, waardoor het gebied aantrekkelijker wordt.

Wie interesse heeft kan op de site van de gemeente meer informatie vinden. Hier staan ook de voorwaarden waar een inschrijving aan moet voldoen. Vóór 1 mei 12.00 uur moeten de ideeën bij de gemeente binnen zijn. De inzendingen worden door de gemeente beoordeeld op in hoeverre ze passend zijn in het gebied, een versterking vormen voor het gebied en op welke manier wordt omgegaan met de omgeving (ondernemers en omwonenden). 

Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Lieke Visser van gemeente De Ronde Venen, via l.visser@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 09.