• pixabay

Gemeenten kunnen organisaties inschrijven voor vrijwilligersprijzen

REGIO Gemeenten kunnen lokale organisaties en een vrijwilliger aanmelden voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Met deze prijzen zet het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt ze haar waardering uit voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Organisaties maken hiermee kans op 5.000 euro en de gemeente op een eervolle vermelding. Inschrijven kan t/m 14 december via www.vrijwilligersprijzen.nl.

De 'Meer dan handen vrijwilligersprijzen' worden jaarlijks uitgereikt. Er zijn prijzen in drie categorieën: landelijk, lokaal en de VriendenLoterij Passieprijs. Lokale organisaties en initiatieven komen in aanmerking voor de prijs als zij het verschil maken in een gemeente. Bijvoorbeeld omdat de organisatie verbindend is met inwoners of andere organisaties, vernieuwend is, waardering en oog heeft voor de eigen vrijwilligers, bijdraagt aan een zorgzame samenleving en/of duurzaam is. Voor de Vriendenloterij Passieprijs komen vrijwilligers in aanmerking die van onschatbare waarde zijn voor de organisatie of het project.

AANMELDEN Aanmeldingen voor de categorie Lokale organisaties/initiatieven kunnen alleen door de gemeente worden verzorgd. Wie vind dat hun organisatie of initiatief deze prijs verdient, probeer je gemeente te mobiliseren om jouw organisatie of initiatief aan te melden. Gemeenten kunnen maximaal drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden.

JURY- EN PUBLIEKSPRIJZEN Alle inschrijvingen worden direct op www.vrijwilligersprijzen.nl gepubliceerd. Vanaf 15 december kan het publiek op alle aangemelde organisaties en projecten stemmen. Daarnaast worden per categorie zes projecten en/of vrijwilligers genomineerd voor de juryprijs. De uitreiking vindt plaats op 15 februari 2019 door minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS.

WAT VALT ER TE WINNEN De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder 5.000 euro. De publieksprijzen 2.000 euro. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld te samen ter waarde van 1.000 euro (juryprijs) of 500 euro (publieksprijs). De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij.