• Zonder toestemming van de fotograaf Nienke Meek mogen deze beelden niet door derden worden gepubliceerd, behalve door de geportretteerde zelf voor eigen gebruik op social media.

    Nienke Meek

'Het gaat soms om simpele dingen'

ABCOUDE Jesse Berends heeft sinds kort haar eigen praktijk in het ondersteunen van mensen, voornamelijk ouderen, die door een verminderde mobiliteit beperkt zijn geraakt in hun sociale vaardigheden en sociale contacten.

'Het gaat soms om simpele dingen die het leven weer plezierig kunnen maken,' vertelt ze. 'En dat begint met dat iemand zich goed voelt. Ik maak dit met Care & Company mogelijk door het bieden van gezelschap, het samen ondernemen van activiteiten, ondersteuning van huishoudelijke taken en begeleiden naar de dokter of andere medische dienst.' De sympathieke Berends deed veel ervaring op in de gezondheidszorg; werkte als apothekers- en tandartsassistente, als creatief begeleidster met jong en oud dementerenden en was jarenlang pleegmoeder voor (probleem)kinderen tussen de drie en zeven jaar. In haar eigen praktijk koppelt ze nu al die deskundigheid, werkervaring en levenservaring in het één op één begeleiding en ondersteuning bieden aan ouderen. 'Maar wel op een discrete, geduldige en flexibele manier,' vertelt ze. 'Wat ik in de ouderenzorg zie is dat veel ouderen persoonlijke aandacht missen. Maar ook behoefte hebben aan gezelschap. Iemand die even met ze meedenkt in alledaagse situaties. Zodat ze niet het gevoel hebben er alleen voor te staan. Een extra nadeel in de reguliere hulpverlening is het ontbreken van een vast gezicht. Er is geen ruimte om een band op te bouwen.' Met Care & Company wil Jesse Berends ouderen intensieve en exclusieve zorg geven. 'Helemaal op maat',' zegt ze tot slot. 'Zodat ze kunnen genieten van alle gewone dingen van het leven.' Ouderen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen via telefoonnummer 064893 5777. Maar ook mensen die een alleenstaand familielid hebben die (binnenkort) vanwege verminderde mobiliteit extra ondersteuning en/of begeleiding nodig heeft, kunnen terecht bij Care & Company. Info: www.care-en-company.nl