• Aangeleverd

Joop en Kuun 60 jaar getrouwd

WILNIS Joop de Haan en Kuun van Leeuwen trouwden op 20 november 1958 in Vinkeveen. Burgemeester Maarten Divendal ging het paar dinsdagmiddag, precies 60 jaar later, persoonlijk gelukwensen met dit diamanten huwelijksjubileum in hun woning aan de Zorggras in Wilnis.

De 84-jarige Joop is geboren in Vinkeveen. Hij komt uit een gezin met tien kinderen. Kuun werd ruim 83 jaar geleden geboren in Wilnis, tegenover de Korenmolen. Ze groeide op in een gezin met vier kinderen. Joop en Kuun's eerste ontmoeting was in 1953 bij de muziektent in Vinkeveen. Kuun was kleuterjuf bij de Eendracht en Joop werkte bij zijn vader in de slagerij.

Na hun huwelijk in 1958 konden ze een huisje huren achter bij melkboer De Haan voor vier gulden per week. Een jaar later zijn ze verhuisd naar de Herenweg in Vinkeveen waar Joop inmiddels samen met zijn vader de slagerij runde. Kuun, die inmiddels 'in dienst' was bij dokter Bijleveld, is toen ook werkzaam geworden in de slagerij.

Op de Herenweg werden drie kinderen geboren. Ze kregen vier kleinkinderen en inmiddels zijn er vier achterkleinkinderen.

In 1999 hebben Joop en Kuun de slagerij verkocht en sindsdien genieten ze in Wilnis van hun pensioen.

Joop en Kuun zijn nog in goede gezondheid. Zo gaan ze nog graag naar Texel, varen ze in de zomer mee naar het eiland in Vinkeveen en gaat Joop nog regelmatig vissen. Verder puzzelen en kaarten ze graag en genieten ze volop van hun (achter)kleinkinderen.

Het bezoek van de burgemeester werd erg gewaardeerd, ook de felicitaties van de Koning en Koningin werden zeer op prijs gesteld. Samen met familie en vrienden hebben ze afgelopen zaterdag dit mooie diamanten jubileum gevierd.