• Ed de Valk te midden van zijn bloemen

    Caroline Ströer

Ken uw nieuwe raadslid, Ed de Valk: 'Woningbouw speciale doelgroepen'

DE RONDE VENEN Het speerpunt bij Ed de Valk, raadslid bij Seniorenpartij De Ronde Venen, is de ruimtelijke ontwikkeling in de gemeente, woningbouw voor speciale doelgroepen dus zowel starters als senioren en jongeren. 'Daarmee houd je de vitaliteit op peil', stelt De Valk en hoef je niet te janken over leegloop'.

'De verkiezingen waren natuurlijk voor ons geweldig', constateert De Valk. 'Wij waren duidelijk met drie zetels de grote overwinnaar. Ik stond derde op de lijst en had niet verwacht dat ik in de raad zou komen. Wat het verlies bij andere fracties betreft denk ik dat ze hun hand in eigen boezem moeten steken waarom ze minder stemmen hebben gekregen. Het blijkt toch dat er te weinig aandacht voor de senioren is. We hebben wel het gevoel dat we nu geaccepteerd worden'.

SENIORENPARTIJ De Valk kwam bij de Seniorenpartij omdat hij opgebeld werd door Rene Borst die vertelde dat er een seniorenpartij in oprichting was. ' Ik wilde daar wel aan meewerken. Speerpunten zijn niet alleen senioren maar hoe je op een prettige manier oud kunt worden. Heel belangrijk natuurlijk is de HAP, Huisartsenpost. De apotheek in Mijdrecht is om 17.00 uur gesloten. Ik hoop dat Marja, wethouder Becker, samen met de gemeente Woerden tot een oplossing kan komen'.

SPECIALITEIT Vanuit zijn achtergrond met een lange ambtelijke carrière, ook in De Ronde Venen, is ruimtelijke ontwikkeling zijn ding. 'Ik maakte zelf bestemmingsplannen. Ik ben dan ook benieuwd naar de nieuwe omgevingswet en dan vooral inhoudelijk. Er is gekeken naar ieders specialiteiten. Yvette en Carla hebben veel ingangen tot het vrijwilligerswerk en speerpunten armoede en eenzaamheid. Mijn speerpunt is dus de levensloop bestendige woningen voor jong en oud.

PERSOON Qua persoon heeft Ed twee volwassen kinderen. Jorg van 40, geen kinderen en Marleen van 35 met twee kinderen van vijf en drie. 'Verder ben ik actief met tennissen, ik ben een zeer actief golfer maar mijn speciale hobby is tuinieren. Voor mij als raadslid is belangrijk dat ik scherp blijf en weet wat er in gemeente speelt', constateert De Valk.