• Pixabay

Kinderen leren spelletjes begeleiden met Move Mates Groen

MIJDRECHT Kinderen van 10 jaar en ouder die het leuk vinden om spelletjes te organiseren, kunnen mee doen aan Move Mates Groen. Deze groene variant van het project van Team Sportservice De Ronde Venen wordt gegeven op woensdag 8 mei van 13.30 tot 16.30 uur bij De Woudreus in Wilnis. Kinderen leren tijdens deze training 'groene' spelletjes te bedenken, voor te bereiden, uit te leggen en uit te voeren. Deelname is gratis, maar aanmelden wel verplicht.
Move Mates is een project dat kinderen uit groep 7 van de basisschool opleidt tot speelpleincoach. Een buurtsportcoach van Team Sportservice leert de leerlingen in de pauze spelletjes te begeleiden voor schoolgenoten. Move Mates wordt gegeven op meer dan dertig scholen in de provincie Utrecht, waaronder het Kids College in Wilnis. Buurtsportcoach Ilse van Kippersluis verzorgt hier de training en voert ook de groene variant uit. Geïnteresseerde kinderen kunnen zich bij haar opgeven via ivankippersluis@teamsportservice.nl.
INFORMATIE Het volledige project Move Mates staat uitgelegd op www.movemates.nl. Ook is daar een filmpje te vinden. Gemeenten of scholen die meer willen weten of interesse hebben in het traject kunnen contact opnemen met Jorrit Hansen via e-mailadres jhansen@sportservicenederland.nl.