Knotgroep actief op de landelijke natuurwerkdag

Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet. Knotgroep De Ronde Venen doet dat niet alleen op deze dag maar werkt elke winter tien zaterdagen op verschillende locaties. Ze knotten natuurlijk wilgen maar ook essen, elzen en snoeien hoogstam fruitbomen.

BEHOUD NATUUR Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag en de andere werkdagen levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor het landschap is steeds meer in vrijwilligershanden. Hierdoor kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

MEER INFORMATIE Voor meer informatie kijk op www.natuurwerkdag.nl of op www.knotgroepderondevenen.nl Op zaterdag 4 november wordt vanaf 09.00 uur gewerkt op de spoordijk in Vinkeveen tegenover Demmerik 56. Parkeren kan bij het Spoorhuis. Neem zelf brood, een koffiemok en soepkom+lepel mee. Als je mee wil doen meld je dan aan bij Ton ter Linden, 0297-567437 of ton.terlinden@kabelfoon.nl Knotgroep De Ronde Venen is aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht.