• Het Korenfestival BeKOORlijk vindt plaats in de Dorpskerk van Abcoude

    Aangeleverd

Korenfestival BeKOORlijk Abcoude

ABCOUDE Het tweejaarlijkse Korenfestival BeKOORlijk maakt zich op voor de zesde editie. In de Dorpskerk van Abcoude treden op zaterdag 26 mei 23 verschillende koren op. Kinderkoren, popkoren, zeemanskoren, musicalkoren en ouderenkoren; alles is op het korenfestival vertegenwoordigd. Dat alles is gratis toegankelijk voor het publiek.

DORPSKERK Het korenfestival BeKOORlijk vindt plaats in de Abcoudse Dorpskerk. Daar is de organisatie meer dan trots op. 'De akoestiek in deze kerk is prachtig', licht Liesbeth Boswijk toe. Samen met Louise van Schalkwijk, Liesbeth Hengeveld en twee andere vrijwilligers maakt zij deel uit van de werkgroep BeKOORlijk. 'Er is een mooie sfeer in die kerk en ook het licht is goed; echt een bijzondere plek om te zingen.' Boswijk is zelf een van de zangeressen uit het Creatoonkoor en kijkt enorm uit naar het eigen optreden. 'Ook wel spannend hoor', lacht zij. 'We zijn pas om 16.30 uur aan de beurt, dus moeten ook nog eens de hele dag wachten tot we op mogen.' Het Abcoudse koor staat ook op het podium met Alegrio, een koor uit Zuid-Frankrijk. 'Ja ja, we gaan internationaal dit jaar', lacht Liesbeth Hengeveld. 'Wij vinden het heel bijzonder dat zij speciaal voor ons naar Nederland willen komen.' Louise van Schalkwijk kijkt het meest uit naar de kinder- en jongerenkoren die dit jaar hun opwachting maken op het podium. 'We hebben drie kinderenkoren en een jongerenkoor uitgenodigd', zegt zij. 'Zo hebben we een heel divers en gevarieerd programma. Bovendien laten we daarmee zien dat zingen echt heel leuk voor iedereen is; voor jong en oud.'

De deuren van de Dorpskerk staan op 26 mei vanaf 10.00 uur open. Een kaartje kopen is niet nodig, het festival is op elk tijdstip gratis toegankelijk.