• Picasa

Engelenexpositie in de Angstelborgh in Abcoude

ABCOUDE Al jaren spaart dorpsgenoot Julie Duijker kerstkaarten met engelen. Julie vertelt hierover: "Ongeveer een kwart eeuw lang ontvingen we elk jaar een prachtige kerstkaart van de in december 2016 overleden chef-kok, restaurateur, en televisiepresentator Joop Braakhekke. Wat al die kaarten zo bijzonder maakte, was het onderwerp: engelen.

En niet zomaar engelen, maar kunstzinnige engelen. Joop vroeg namelijk bekende Nederlandse kunstenaars om hun eigen impressie van een kerstengel te tekenen of te schilderen, waarna hij er zelf een mooi engelengedicht bij schreef. Er ontstond iets unieks, elke decembermaand weer. Als de grote envelop met Joops nieuwe kerstkaart in de brievenbus viel, was het even stoppen, even zitten en even genieten van de nieuwste Joop engel en het bijpassende gedicht. Ik heb zelfs een speciale engelenmap gekocht, in Venetië, om de kaarten te bewaren."
Vervolgens begon Julie ook andere kerstkaarten met engelen te sparen. Daar werden later onder andere klassieke kunstengelen aan toegevoegd. Er ontstond een
'gevleugelde' verzameling. Voor het eerst wordt deze uitgebreide engelencollectie, inclusief een engelenkerstboom, tentoongesteld in het Abcouder ontmoetingscentrum De Angstelborgh, Dorpszicht 22, gedurende de hele maand december.
Iedereen is welkom om er een kijkje te nemen.
Op weekdagen is de Angstelborgh, waar iedereen gewoon kan binnenlopen, zowel 's ochtends als 's middags geopend, alsmede op zaterdagochtend en zondagmiddag. De Angstelborgh is telefonisch bereikbaar op 0294-284824. Bereikbaar met buslijn 20 (halte Dr. Van Doornplein).