• Eigen foto
  • Eigen foto

Workshops 'Beelden boetseren' bij Atelier De Kromme Mijdrecht

MIJDRECHT Atelier de Kromme Mijdrecht houdt zaterdag 5 oktober en 11 en 18 januari workshops 'Beelden Boetseren' in haar nieuwe atelier aan de Karekiet 49 in Mijdrecht.
De workshops omvatten twee verschillende thema's, die in combinatie of apart kunnen worden gevolgd. De workshop 'IJsvogel' bestaat uit één les op 5 oktober, van 9.15 tot 11.45 uur. Er wordt aan een 'Dikke Dame' gewerkt in twee lessen op 11 en 18 januari om dezelfde tijd.
De lessen worden gegeven door Angelique Streefkerk van Lique's Creations & More.
De workshop 'IJsvogel' kost 12,50 euro, plus 30 euro voor materiaalkosten. De workshop 'Dikke Dame' kost 22.50 euro en de materiaalkosten zullen 40 euro bedragen.
Worden beide workshops in combinatie gevolgd, dan bedragen de deelnamekosten 32,50 euro. De deelnamekosten dienen vooraf te worden overgemaakt naar Atelier de Kromme Mijdrecht, onder vermelding van naam deelnemer en vermelding 'Workshop Powertex'. Het benodigde materiaal wordt door Angelique verstrekt bij begin van de workshop en dient dan contant met haar te worden afgerekend.
Powertex
Naast schilderen is het beelden van klei maken de grote passie van Angelique Streefkerk. Zij maakt haar beelden van Powertex klei, een zelf-hardende klei, die zij zelf maakt. Wanneer de klei is uitgehard, is het werkstuk zelfs geschikt om buiten neer te zetten.
In deze workshop zal het boetseren van een ijsvogel of 'dikke dame' het uitgangspunt zijn.
Om mee te doen is ervaring niet vereist, deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Het beeldje wordt op een stenen sokkel gemonteerd. Laag voor laag wordt het kunstwerk opgebouwd.
Geadviseerd wordt een schort en kleding aan te trekken, waar klei en verf op mogen komen. Neem een doosje mee waarin het beeldje na afloop meegenomen kan worden.
Aanmelden voor de workshop kan via leden@atelierdekrommemijdrecht.nl of via het contactformulier op www.atelierdekrommemijdrecht.nl.