Laatste Plonia Winterwandelingen komen eraan!

Na afloop van deze laatste wandeling, zullen de medailles en vaantjes feestelijk worden uitgereikt. Met veel plezier hebben deelnemers al meegedaan met de winterwandelingen. Soms was het met recht snertweer, maar waren er toch altijd liefhebbers voor een frisse neus. En het is steeds een droge frisse neus gebleven! Na afloop stond er heerlijk huisgemaakte snert klaar, waar dan ook met volle teugen van genoten werd.

Deze activiteiten worden georganiseerd door de Buurtsportcoach-senioren, Jos Kooijman in samenwerking met Tympaan-De Baat. "Bewegen is belangrijk, samen bewegen een stuk gezelliger", aldus Jos .

Vanuit alle Buurtkamers in De Ronde Venen wordt er een keer gewandeld. Men kan één keer meewandelen, maar ook gebruik maken van de stempelkaart en na vier wandelingen een medaille binnenslepen. De wandelingen zijn vernoemd naar Plonia Berkelaar. Zij heeft 50 x de Nijmeegse gelopen! Tot nu toe heeft zij ook alle winterwandelingen meegelopen.

"Iedereen kan meelopen, snelle lopers, minder snelle lopers, rollatorlopers!", legt Jos uit, "er is een korte route en een iets langere. Ieder loopt op zijn eigen tempo, maximaal een uur."

De Buurtsportcoach wordt geassisteerd door een ploeg trouwe vrijwilligers. Zij lopen mee met de wandeling en zorgen voor de soep. Ook wandelt er iemand mee van de EHBO-vereniging. Tot nu toe heeft hij (gelukkig) slechts één pleister hoeven plakken.

Met vragen kunt u terecht bij Jos op telefoonnummer 06 22130626. Als u bijvoorbeeld graag met iemand mee wilt rijden naar Baambrugge of Abcoude.