• Aangeleverd
  • Aangeleverd

Lions op de koffie bij de Voedselbank

DE RONDE VENEN De gezamenlijke actie afgelopen december van de Lionsclubs Mijdrecht Wilnis en Vinkeveen Waverveen om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie ten behoeve van de lokale voedselbank heeft wederom een mooi resultaat opgeleverd. In totaal zijn er 462.000 punten binnengehaald, goed voor 958 pakken koffie!

De Lionsclubs hebben ook dit jaar landelijk de actie 'Koffie voor de voedselbanken" gevoerd in samenwerking met Douwe Egberts. Er zijn bijna 44 miljoen punten ingezameld. Douwe Egberts heeft dit aantal met 20% verhoogd wat resulteert in 90.000 pakken koffie voor 118 voedselbanken in ons land. Daarnaast nog een extra genereus gebaar van DE door dit aantal te leveren in hoogwaardige biologische koffie van 500 gram, dus tweemaal zoveel koffie!

Ook de Lionsclubs in de gemeente hebben alweer voor de vierde keer lokaal deze actie gevoerd om Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers.

Dankzij dit resultaat konden op dinsdag 27 maart maar liefst 958 koffiepakken in ontvangst worden genomen door Kees Schouten, voorzitter Voedselbank De Ronde Venen in aanwezigheid van Dick Stoeltie en Otto Boelens van Lionsclub Mijdrecht Wilnis en Margit de Koning namens Lionsclub Vinkeveen Waverveen.

Kees Schouten: "Door dit fantastische initiatief kunnen de 120 gezinnen bij onze voedselbank voor ruim een half jaar van koffie worden voorzien. We danken de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!"