• Ook de Stichting Haarwensen was aanwezig met poppen met verschillende pruiken. De Stichting geeft gratis pruiken aan keinderen die door medische oorzaken hun haren zijn verloren

    Caroline Ströer
  • Bij de diverse statafels konden mensen informatie krijgen over verschillende functies bij vrijwilligersorganisaties

    Caroline Ströer

28 organisaties bij Vrijwilligersmarkt

MIJDRECHT Voor de tweede keer is nu een vrijwilligersmarkt georganiseerd in Mijdrecht. Dit jaar op 5 oktober in het gemeentehuis. Dyanne van Tessel, coördinator van Steunpunt Vrijwilligerswerk Uithoorn, De Ronde Venen, vertelt dat de de vrijwilligersmarkt al langer georganiseerd wordt in Uithoorn en dat nu gebleken is dat het ook in Mijdrecht een succes is.

"Wij hebben weer meer organisaties dan verleden jaar namelijk 28 maar dat is wel het maximum want anders wordt de spoeling te dun", denkt van Tessel die aangeeft dat met opzet gekozen is voor tafels zodat mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk gemakkelijk met de organisaties in gesprek kunnen gaan. "De organisaties lopen sterk uiteen. Veel mensen denken dat er alleen maar vrijwilligerswerk in de zorg is maar dat is dus absoluut niet zo. Wij hebben de Historische Vereniging, Sporthuis Abcoude, Sportvereniging Argon, Avondvierdaagse Mijdrecht-Wilnis, NME De Woudreus die vrijwilligers zoekt voor de tuin, de Scouting en Techniek Driedaagse om maar een paar voorbeelden te noemen", meldt Van Tessel. Buurtbus De Hoef is op zoek naar chauffeurs. Bij de Historische Vereniging zijn er diverse functies evenals bij Argon, Sporthuis Abcoude en de Avondvierdaagse Mijdrecht-Wilnis. Natuurlijk waren er ook diverse organisaties die met zorg en hulpverlening te maken hebben zoals het Johannes Hospitium, Amerpoort, Inloophuis 't Anker, de Zonnebloem en Zorgboerderij Den Haring.

Caroline Ströer