• Jan

Alzheimer Café Abcoude: 'Samen leven met dementie'

ABCOUDE In de Angstelborgh, Dorpszicht 22 in Abcoude wordt woensdag 22 januari van 19.30 tot 21.00 uur het Alzheimer Café gehouden. Het thema van deze avond is 'Samen leven met dementie'.
Gastspreekster Inge Liesveld, GZ psycholoog bij Careyn vertelt wat er gebeurt met de mantelzorger na de diagnose dementie en wat die diagnose betekent voor de omgeving, partner, kinderen, familie en vrienden.
Ook wordt besproken samen met de belangstellenden welke onderwerpen binnen dit thema in 2020 aan de orde kunnen komen.
Het Alzheimer Café Abcoude is een laagdrempelige ontmoetingsplaats om mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden informatie te geven die verband houdt met dementie, de gevolgen en de kansen. Het café in Abcoude is iedere vierde woensdag van de oneven maanden. De toegang is altijd gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Mantelzorg De Ronde Venen, 0297-230280 of per e-mail mantelzorg@stdb.nl.
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hun hulpverleners en belangstellenden uit de gemeente De Ronde Venen.