• Caroline Ströer

Kirsten (16) wint pitchprijs

DE RONDE VENEN Om inwoners de kans te geven een idee voor hun buurt of omgeving vorm te geven is de Ideeënwerkplaats georganiseerd. Op 13 november was de pitchavond waarbij vier ideeën besproken en gejureerd werden. Kirsten Uittenbogaard won de 500 euro om haar idee verder uit te werken.

Voorafgaand aan de pitchavond konden mensen hun visies in twee stoomsessies verder uitwerken. Die stoomsessies bestonden uit twee gedeelten waarbij je het idee kon uitleggen en verder uitwerken. Ook dit jaar was er weer een vierkoppige jury die beslissen moest wie de uiteindelijke prijs van 500 euro, beschikbaar gesteld door het Ronde Venen fonds, zou winnen evenals de wisselbokaal. Volgens de jury gaat het bij de beste pitch om lef, creativiteit, haalbaarheid en vernieuwing.

INSPIRATIETUIN Annette ter Heijden kwam als eerste aan de beurt. Zij kwam met het idee van een inspiratietuin waar moeders inspiratie kunnen opdoen om gezond en toch lekker te koken. "Stel je voor dat alle kinderen in De Ronde Venen gezond zijn, niet meer uitvallen op school en kunnen en willen sporten. De bedoeling is om moeders in drie maanden op een gezellige manier te leren koken en kennis te delen."

CONTACT MET DEMENTE OUDEREN De tweede pitch kwam van Kirsten Uittenboogaard, 16 jaar. Zij volgt de Praktijkschool in Uithoorn. Zij kwam met het idee om jongeren in contact te brengen met demente ouderen via tablets. "Via de tablet kun je foto's maken van bepaalde activiteiten die ouderen hebben gedaan en die ze vaak vergeten zijn. Ik wil het graag met een team meiden opzetten. Het kan ook voor ouderen die niet dement zijn," stelde Kirsten.

PAPA PUBQUIZ Het idee van Sander Koster ging over het starten van een Papa pubquiz. "Er wordt te weinig aandacht besteed aan mannen die vader worden. Voor moeders is er van alles maar mannen zijn onvoorbereid."

JUST BE HOME Greet van Es kwam ten slotte met het idee van Just be home, een soort schuilplaats voor verwarde mensen. Volgens van Es loopt dat aantal sterk op waarbij het ook kan gaan om mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt of in scheiding liggen. De jury vond na lang nadenken toch dat Kirsten de beste win-winsituatie had bedacht voor zowel jongeren als demente ouderen en voor haar zelf nieuwe vriendinnen. De andere deelnemers kregen een workshop aangeboden.

Caroline Ströer